A receptet és a képeket Smirgli küldte 2012.08.09-én
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéslapocka
- 40 dkg főzőtök reszelve
- 1 nagy vöröshagyma apróra vágva
- 4 púpos evőkanál őrölt lenmag
- 1 púpos evőkanál szezámmagliszt
- 1 csapott evőkanál libazsír
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A hagyományos fasírthoz hasonlóan egyszerűen alaposan keverd össze a hozzávalókat, 1 órát hagyd állni
- Amennyiben túlságosan leves lenne az alapanyag nyugodtan önts hozzá további „lisztet”!
- Kevés libazsíron süsd ki
Nagyon jó recept, újabban én is cukkinivel készítem a fasírtot, és szinte fel sem tűnik senkinek, hogy nincs benne zsemle. Egyébként a fasírt tepsiben is süthető, teflonban vagy sütőpapírral kibélelve!
A darált dió, vagy darált mandula zsemle helyett, nagyon finom fasirt készül belőle. Nekem mindig kell hozza adnom vizet mert túl száraz. 0,5kg húshoz 1 bögre orlemeny.