Tökös fasírt

A receptet és a képeket Smirgli küldte 2012.08.09-én

tökösfasírt1

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéslapocka
  • 40 dkg főzőtök reszelve
  • 1 nagy vöröshagyma apróra vágva
  • 4 púpos evőkanál őrölt lenmag
  • 1 púpos evőkanál szezámmagliszt
  • 1 csapott evőkanál libazsír
  • Só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  • A hagyományos fasírthoz hasonlóan egyszerűen alaposan keverd össze a hozzávalókat, 1 órát hagyd állni
  • Amennyiben túlságosan leves lenne az alapanyag nyugodtan önts hozzá további „lisztet”!
  • Kevés libazsíron süsd ki
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Tökös fasírt”

  1. Nagyon jó recept, újabban én is cukkinivel készítem a fasírtot, és szinte fel sem tűnik senkinek, hogy nincs benne zsemle. Egyébként a fasírt tepsiben is süthető, teflonban vagy sütőpapírral kibélelve!

  2. A darált dió, vagy darált mandula zsemle helyett, nagyon finom fasirt készül belőle. Nekem mindig kell hozza adnom vizet mert túl száraz. 0,5kg húshoz 1 bögre orlemeny.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.