Az én verzióm 2017.07.01-jén
A mángold levelek előkészítése, a darált hús fűszerezése azonos Bubuéval. A különbség két dologban van:
- A töltelékbe 2 db tojás sárgáját tettem és útifűmaghéjat. Ez megfelel az AIP-nak is, de ha AIP bevezető szakaszban vagy, akkor hagyd el a tojások sárgáját.
- A vízzel felhígított tejszínnel (LCHF) – vízzel felhígított kókusztejjel (AIP és paleo) is lehet – öntöttem fel a megtöltött mángold leveleket. A lébe tettem hagymát, fokhagymát, fahéjat, gyömbért. (AIP) Ebben a lében főztem meg a töltelékeket.
Bubu verziója:
Hozzávalók:
- 0,5 kg darált hús
- Mángold levelek – 10 db töltésre, 1 db a húsba őrlésre
- 1 fej vörös hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás sárgája + 1 evőkanál víz
- Só, bors, piros paprika
- 5-6 db friss paradicsom (méretfüggő is), vagy püré
- Néhány szál zeller
Elkészítés:
- Ezen étel elkészítésénél a húst otthon daráld le együtt pár levél mángolddal, hagymával és jó sok fokhagymával
- Ebbe tedd bele a tojások sárgáját a fűszereket és kevés vizet önts hozzá
- Töltött káposztaszerűen töltsd meg a többi levelet, úgy hogy a levél alsó, vastag szárait egy kicsit vékonyítsd el; majd formára vágva göngyöld fel
- Egész paradicsomokat turmixolj zeller-levelekkel és fokhagymával, kicsit sózd meg, és ebbe rakd a töltött leveleket (lepje el a lé), majd légkeveréses sütőbe tolva 180 fokon kb 1 órát párold/süsd (Hagyományos régi sütőben is nagy fokozaton megsüthető!)
Ezek a képek a receptküldőé.
A mángold leveleket le kell előre forrázni?
Bár Bubu nem írta, de feltételezem, hogy nem árt neki. BB