Hozzávalók 2-3 személyre:
- 0,5 kg zöldségfélék – répafélék nagyobb kockákra és karikákra vágva: fehérrépa, sárgarépa, karórépa (zöldségesnél még soha nem láttam) ; zellerkockák; kis fej vörös hagyma darabok (Jómagam a levest a tescos „Cassole Vegetagles” zöldségkeverékből készítettem. Sajnos ez a zöldségkeverék csak nagyobb Tescokban kapható!)
- A pörkölt alaphoz – 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 3-4 db fokhagyma gerezd összepréselve és apróra vágva, 1 lapos evőkanál zsír, 1 dl víz a dinszteléshez
- Só ízlés szerint, piros paprika por 1 lapos evőkanállal, kávéskanálnyi őrölt bors, kávéskanálnyi őrölt köménymag
- Sertés hátszín, vagy más sertéshús apró kockákra vágva
- 1,5 l víz
Elkészítés:
- Készítsd el a pörkölt alapot – A vörös hagymát, a fokhagymát dinszteld meg 1 evőkanál zsíron és kevés vízzel, majd amikor megpuhult, akkor fűszerezd be, dobd rá a kockákra vágott húst, és öntsd föl a 1,5 liter vízzel
- A húst legalább 30-40 percig főzd
- Amikor a hús félig megpuhult, akkor zöldségezd be a levest (A zöldségnek természetesen kevesebb idő kell a főzéséhez!)
- Nekem volt füstölt húslé alapom, én ezzel készítettem el a levest, ez is egy alternatíva!
- Amennyiben még nokedlit is szeretnél a levesbe tenni, akkor készíts tojásfehérjéből nokedlit, és tálaláskor ezt kínáld
Szia!
Van egy kiválóan kikísérletezett levesbetétem. Gulyásleveshez nagyon jó, de köménymag nélkül húsleveshez is príma. Csak mellé tálalom, nem főzöm bele…
Próbáld ki: http://paleol-dal.blogspot.hu/2012/04/tarhonya.html
Köretnek is jó, pl. pörkölthöz, vadashoz stb…