Gulyásleves paleosan


Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 0,5 kg zöldségfélék – répafélék nagyobb kockákra és karikákra vágva: fehérrépa, sárgarépa, karórépa (zöldségesnél még soha nem láttam) ; zellerkockák; kis fej vörös hagyma darabok (Jómagam a levest a tescos „Cassole Vegetagles” zöldségkeverékből készítettem. Sajnos ez a zöldségkeverék csak nagyobb Tescokban kapható!)
  • A pörkölt alaphoz – 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 3-4 db fokhagyma gerezd összepréselve és apróra vágva, 1 lapos evőkanál zsír, 1 dl víz a dinszteléshez
  • Só ízlés szerint, piros paprika por 1  lapos evőkanállal, kávéskanálnyi őrölt bors, kávéskanálnyi őrölt köménymag
  • Sertés hátszín, vagy más sertéshús apró kockákra vágva
  • 1,5 l víz

Elkészítés:

  • Készítsd el a pörkölt alapot – A vörös hagymát, a fokhagymát dinszteld meg 1 evőkanál zsíron és kevés vízzel, majd amikor megpuhult, akkor fűszerezd be,  dobd rá a kockákra vágott húst, és öntsd föl a 1,5 liter vízzel
  • A húst legalább 30-40 percig főzd
  • Amikor a hús félig megpuhult, akkor zöldségezd be a levest (A zöldségnek természetesen kevesebb idő kell a főzéséhez!)
  • Nekem volt füstölt húslé alapom, én ezzel készítettem el a levest, ez is egy alternatíva!
  • Amennyiben még nokedlit is szeretnél a levesbe tenni, akkor készíts tojásfehérjéből nokedlit, és tálaláskor ezt kínáld

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Gulyásleves paleosan”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.