Német almás-diós sütemény

A recept fordítását M. Edit küldte 2012.09.17-én

A recept és a kép a Gostoneage Paleo német oldalról való; Jómagam meg a főzött gyümölcsöt gyümölcsvelővel váltottam ki, tehát az eredeti receptet módosítottam. BB

almakuchen

Hozzávalók egy kis adaghoz:

  • 10 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 2 tojás
  • Stevia (15 csepp) (igény szerinti xukor is jó)
  • Csipet só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 3 nagy savanykás alma
  • Fél citrom
  • Fahéj
  • Maréknyi dió
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
  • 1 evőkanál kókusztej

Elkészítés:

  • Keverjük össze a mandulalisztet, kókuszzsírt, tojást, Stevia-t, sót, sütőport; A tészta akkor jó, ha könnyen lecsúszik a kanálról (szükség esetén adható hozzá kókusztej). A tésztát sütőpapírral bélelt kis sütőformába öntjük
  • A sütőt melegítsük elő 225 °C-ra, régi (pl. Karancs) sütőket a legmagasabb fokozaton forróra, majd kissé visszavett hőfokon süssük meg a tésztát
  • Hámozzuk meg az almát és vágjuk apró darabokra, és tegyünk hozzá citromlevet, fahéjat és ezt turmixgépben pépesítsük
  • A megsült tésztára öntsük rá az almapürét és a diódarabokat
Print Friendly, PDF & Email

7 thoughts on “Német almás-diós sütemény”

      1. Bocs, látom, javítottad! Még tipp, hogy vissza lehet tenni aszalódni 40-50 fokra. (egy lágy diós gyümölcslapról már nem is szónoklok, amit előre elkészítünk, aztán csak ráterítjük, és kész!)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.