A recept fordítását M. Edit küldte 2012.09.17-én
A recept és a kép a Gostoneage Paleo német oldalról való; Jómagam meg a főzött gyümölcsöt gyümölcsvelővel váltottam ki, tehát az eredeti receptet módosítottam. BB
Hozzávalók egy kis adaghoz:
- 10 dkg mandulaliszt
- 5 dkg kókuszzsír
- 2 tojás
- Stevia (15 csepp) (igény szerinti xukor is jó)
- Csipet só
- 1 kávéskanál sütőpor
- 3 nagy savanykás alma
- Fél citrom
- Fahéj
- Maréknyi dió
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
- 1 evőkanál kókusztej
Elkészítés:
- Keverjük össze a mandulalisztet, kókuszzsírt, tojást, Stevia-t, sót, sütőport; A tészta akkor jó, ha könnyen lecsúszik a kanálról (szükség esetén adható hozzá kókusztej). A tésztát sütőpapírral bélelt kis sütőformába öntjük
- A sütőt melegítsük elő 225 °C-ra, régi (pl. Karancs) sütőket a legmagasabb fokozaton forróra, majd kissé visszavett hőfokon süssük meg a tésztát
- Hámozzuk meg az almát és vágjuk apró darabokra, és tegyünk hozzá citromlevet, fahéjat és ezt turmixgépben pépesítsük
- A megsült tésztára öntsük rá az almapürét és a diódarabokat
Megsütjük az almát????
Na ne!!!
Willson, Köszi, hogy szóltál:-))) Nem voltam elég figyelmes a recept átszerkesztésében. BB
Semmi baj! Lehet azt rátenni agar-agar zselében is…
Jó ötlet. BB
Bocs, látom, javítottad! Még tipp, hogy vissza lehet tenni aszalódni 40-50 fokra. (egy lágy diós gyümölcslapról már nem is szónoklok, amit előre elkészítünk, aztán csak ráterítjük, és kész!)
Az olvasóknak ajánlom, hogy a gyümölcslap készítést nézzék meg a http://paleovital.hu/?p=290 Mákos csík, diós csík receptnél. BB
Fincsi és gyors süti! köszi!!!! -sajnos gyorsan is fogy 🙂