Meleg saláta szalonnával – édesen

Meglepett, hogy mennyire finom ez a saláta együttes. Azt hallottam, hogy az étel pl. abból a megfontolásból találtatott ki, hogy a felhalmozódott kerti saláta fejekből finomság készüljön. Most mondjuk ennek a megfontolásnak nincs itt az ideje, hogy változatossá tegyük az étkezésünket, ez a saláta bármikor az asztalra varázsolható. Nem fogtok csalódni!

Hozzávalók:

  • 1 db közepes fej saláta (A magam részéről én, ha lehet, jégsalátát használok.)
  • 20 dkg sütni való szalonna
  • Csipetnyi só
  • 2-3 kávéskanál xukor vagy xukor0 – ettől a kávéskanálnyi xukortól nem lesz a világon semmi bajod, de ha TED követő vagy, akkor minél természetesebb alapanyagokat használsz – pl. rizsszirup, tápióka szirup vagy agave
  • Az AIP-os édesítés: 1 ek. glicin
  • Két serpenyő

Elkészítés:

  • Vágd apró kockákra a szalonnát
  • Süsd aranybarnára
  • A kiolvadó zsírból egy evőkanálnyit önts át egy mélyebb serpenyőbe
  • A forró zsíron forgasd meg az előzőleg megmosott és darabokra vágott salátát, majd kanalazd rá a megsült szalonnadarabokat
  • Sózz, majd xukrozz, avagy szórd meg glicinnel
  • Melegen tálald

Hihetetlen ételnek tűnik, mégis nagyon finom:-)))

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Meleg saláta szalonnával – édesen”

  1. Kicsit másképp ismerem ezt a receptet.
    Régen Öregmama készítette, amikor már nem tudtunk mit kezdeni a salátával, meguntuk frissen is, levesnek is. A salátát először pár percre forró vízbe dobta, kiszedte, lecsurgatta. Jó sok szalonnát pirított apró kockára vágva, hagymaszárat fonnyasztott, majd rádobta a salátát, kevés ecetet öntött rá, de semmi mást. A szalonnától elég sós volt, a cukor meg nem hiányzott belőle. Ettük hidegen, melegen, míg tartott. Sokat készítek én is, most már jégsalátából is.
    Eszter

  2. Kedves BB!
    Azt szeretném kérdezni, hogy ilyen zsíros ételeket napi szinten (szalonna, ill. megküldve a zsírral) szabad fogyasztani?
    Köszönöm Marcsi

    1. A zsírokból annyit ehetsz, amennyit bírsz. A zsír önmagában – ketogén diétában – nem hizlal, sőt, különben pedig nagy a kalóriaértéke. Elsősorban kalóriadús szénhidrátokkal megtámogatva hizlal. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.