Hagymaleves

Hozzávalók:
  • 0,5 kg hagyma (4-5 kisebb, vagy 3 óriás)
  • 1 fej fokhagyma összes gerezdje:))
  • 1 evőkanál ghee, 1 evőkanál olíva olaj
  • Só, bors, gyömbér (elhagyható)
  • Bio levespor – 1 kávéskanálnyi (elhagyható)
  • Pici szezámliszt
  • Szezámlisztes vagy kókuszlisztes paleo-kenyér
  • 5 dkg parmezán sajt, vagy 10 dkg valamilyen kemény sajt (ementáli, trappista, cheddar stb.)
  • Vagy „Sajt lap – levesbetét”

Elkészítés:

  • A vöröshagymát (jó sokat) karikákra vágjuk
  • A fokhagymagerezdeket (szintén jó sokat) felaprítjuk
  • Egy lábasba teszünk 1 evőkanál gheet és 1 evőkanál olíva olajat, melyet felforrósítunk és rádobjuk a vöröshagyma karikákat és a fokhagyma gerezdeket
  • Egy kevés (mondjuk 1 teáskanálnyi) szezámliszttel megszórjuk a hagymákat
  • A forró zsiradékban a hagymákat csak megkapatjuk, nem pirítjuk
  • Az alapot felengedjük kb. 1 liter vízzel, és az összes fűszert beletesszük, majd a levest a fűszerekkel együtt főzzük – amíg a hagymák meg nem puhulnak
  • Szezámlisztes vagy kókuszlisztes paleo-kenyeret sütünk a blogon található külön recept alapján
  • A kenyeret szeletekre vágjuk, és vastagon megszórjuk valamilyen kemény sajttal
  • Sütőben vagy grill-sütőben közvetlenül tálalás előtt a sajtos kenyereket megpirítjuk
  • A tányérokba kimerjük a levest, és a pirított sajtos kenyérkéket a leves tetejére tesszük – ÍGY TÁLALJUK!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.