Hozzávalók:
- 0,5 kg hagyma (4-5 kisebb, vagy 3 óriás)
- 1 fej fokhagyma összes gerezdje:))
- 1 evőkanál ghee, 1 evőkanál olíva olaj
- Só, bors, gyömbér (elhagyható)
- Bio levespor – 1 kávéskanálnyi (elhagyható)
- Pici szezámliszt
- Szezámlisztes vagy kókuszlisztes paleo-kenyér
- 5 dkg parmezán sajt, vagy 10 dkg valamilyen kemény sajt (ementáli, trappista, cheddar stb.)
- Vagy „Sajt lap – levesbetét”
Elkészítés:
- A vöröshagymát (jó sokat) karikákra vágjuk
- A fokhagymagerezdeket (szintén jó sokat) felaprítjuk
- Egy lábasba teszünk 1 evőkanál gheet és 1 evőkanál olíva olajat, melyet felforrósítunk és rádobjuk a vöröshagyma karikákat és a fokhagyma gerezdeket
- Egy kevés (mondjuk 1 teáskanálnyi) szezámliszttel megszórjuk a hagymákat
- A forró zsiradékban a hagymákat csak megkapatjuk, nem pirítjuk
- Az alapot felengedjük kb. 1 liter vízzel, és az összes fűszert beletesszük, majd a levest a fűszerekkel együtt főzzük – amíg a hagymák meg nem puhulnak
- Szezámlisztes vagy kókuszlisztes paleo-kenyeret sütünk a blogon található külön recept alapján
- A kenyeret szeletekre vágjuk, és vastagon megszórjuk valamilyen kemény sajttal
- Sütőben vagy grill-sütőben közvetlenül tálalás előtt a sajtos kenyereket megpirítjuk
- A tányérokba kimerjük a levest, és a pirított sajtos kenyérkéket a leves tetejére tesszük – ÍGY TÁLALJUK!