Kendermagos ropogós

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 3 egész tojást üss egy tálba
  • Kanalazz a tojásokhoz:
    • 3 púpozott evőkanál kendermaglisztet (pellet)
    • 3 púpozott evőkanál napraforgóbéllisztet (pellet
    • 2 evőkanál lenmagliszt
  • Fűszerként tegyél bele: sót, kávéskanálnyi őrölt köménymagot
  • 2 evőkanál lágy sertészsírt keverj el a lisztekkel
  • 1 kávéskanálnyi szódabikarbónát is szórj bele
  • Annyi vizet önts a tésztához, hogy jól kenhető legyen
  • Zsírpapírral kibélelt tepsiben kend szét vékonyan a tésztát, vágj barázdákat bele
  • Előmelegített sütőben, közepes lángon süsd kb. 20 percig, hogy ropogós legyen
Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Kendermagos ropogós”

    1. Kedves Tormáa, Természetesen darált lenmaggal is készítheted, a napraforgóliszt helyett pedig használj mandulalisztet, vagy őrölt mandulát, vagy szezámpelyhet, vagy őrölt szezámot. Ezek a crakerek eléggé egyforma szisztémával készülnek, csak bele kell kalkulálni, hogy kevesebb tojás kell a tésztába lenmag használatakor, vagy teljesen el is hagyhatod. Keress rá a szezámropogósra, a mandulakenyérre – hasonlóan kell készíteni. BB

  1. Kedves BB!
    Mennyi ideig fogyasztható, tárolható ez a kenyér? Egyedüli fogyasztó vagyok, ez a mennyiség szerintem nekem 3 napi reggelihez elegendő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.