Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 3 egész tojást üss egy tálba
- Kanalazz a tojásokhoz:
- 3 púpozott evőkanál kendermaglisztet (pellet)
- 3 púpozott evőkanál napraforgóbéllisztet (pellet
- 2 evőkanál lenmagliszt
- Fűszerként tegyél bele: sót, kávéskanálnyi őrölt köménymagot
- 2 evőkanál lágy sertészsírt keverj el a lisztekkel
- 1 kávéskanálnyi szódabikarbónát is szórj bele
- Annyi vizet önts a tésztához, hogy jól kenhető legyen
- Zsírpapírral kibélelt tepsiben kend szét vékonyan a tésztát, vágj barázdákat bele
- Előmelegített sütőben, közepes lángon süsd kb. 20 percig, hogy ropogós legyen
Darált lenmaggal is lehet? és a napraforgólisztet mivel lehet helyettesíteni? köszi!:)
Kedves Tormáa, Természetesen darált lenmaggal is készítheted, a napraforgóliszt helyett pedig használj mandulalisztet, vagy őrölt mandulát, vagy szezámpelyhet, vagy őrölt szezámot. Ezek a crakerek eléggé egyforma szisztémával készülnek, csak bele kell kalkulálni, hogy kevesebb tojás kell a tésztába lenmag használatakor, vagy teljesen el is hagyhatod. Keress rá a szezámropogósra, a mandulakenyérre – hasonlóan kell készíteni. BB
Kedves BB!
Mennyi ideig fogyasztható, tárolható ez a kenyér? Egyedüli fogyasztó vagyok, ez a mennyiség szerintem nekem 3 napi reggelihez elegendő.
A kenyerek 3-4 napig is elállnak. Nézd meg a grillsütős egy személyes kenyeret. Nagyon finom. BB