Törökné Tóth Csilla receptje és képe
Tészta:
- 4 tojássárgája
- 1 egész tojás
- 10 dkg kókuszzsír felolvasztva
- 6 evőkanál xilit
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1,5 dl kókusztejszín
- 1-1,5 dl víz
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 evőkanál gesztenyeliszt
- 5 evőkanál kókuszliszt
- Vanília aroma
Elkészítés:
- A hozzávalókat robotgéppel keverd össze; Elég sűrű, de kenhető tésztát kapunk
- 20 x 30 cm-es tepsibe öntsd a masszát
- 200 fokon 20 perc alatt tűpróbáig süsd készre
Amíg sül a tészta, elkészítjük a habot!
Hab hozzávalói:
- 4 tojásfehérje
- 6 evőkanál xilit vagy más paleo édesítő – TED esetében lehet rizs, tápióka és agave szirup is (BB)
- Negyed vagy fél citrom leve
A hab elkészítése:
- A hab hozzávalóit gőz fölött kemény habbá verjük
Összeállítás:
- Amikor a tészta kisült, a tetejére kenjük a habot
- A sütőben vedd le a hőfokot 150 fokra, és 5-10 percre told vissza a süteményt
- A sütőből kivéve, xilites étcsokit reszelj a kockák tetejére
Jó étvágyat!
Megcsináltam ezt a sütit, nagyszerűen sikerült. Köszönöm!!! Én e tetejére kókuszzsírral olvasztott étcsokit tettem, nagyon jó úgy is! 🙂
A habba tehetek xilit helyett eritritet?Azzal is ugyan úgy viselkedik?
Kedves Erika, természetesen használhatsz eritritet is. BB Márta