Hozzávalók és elkészítés egyben (annak alapján, hogy mi volt itthon?!):
- 5 db tojás fehérjét felvertem xukor0
hozzáadásával kemény habbá, majd belekevertem a tojások sárgáját is - Belekanalaztam – szórásos módszerrel – 3 púpozott evőkanál kókuszlisztet
- Kizsíroztam egy gyümölcstorta sütőlapot, és beszórtam vékonyan kókuszliszttel
- A tésztát a formába öntöttem, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt – közepes lángon megsütöttem
- Miután több tojásom nem volt, amivel pudingot készíthettem volna, így 1,5 dl xukrozott kókusztejet 2 kávéskanál agar-agarral (a zselatin is jó!) – állandó keverés mellett összeforraltam
- Amikor a zselírozott kókusztej langyos lett, akkor ráöntöttem az időközben tányérra borított tészta alapra
- Körülnézve gyümölcsök terén – találtam kiwit, gránátalmát, tegnapi maradék csokikrémes diót, melyet a kókusztejes borításba helyeztem
- A már kihűlt süteményt a hűtőbe tettem, hogy összeérjenek az ízek
Kedves BB,
Kérdezem, hogy ebben a receptben valóban tojássárgáját kell-e habbá verni, vagy elírás történt, és tojásfehérjéből lesz a kemény hab? Útmutatásodat előre is köszönöm!
Katalin
Kedves Kati, Kösz, hogy szóltál:-) Kissé gyagya voltam. Már javítottam. BB