Főtt csokis hab – dióval


Hozzávalók:

  • 0,7 dl – 1 l kesudiótej vagy kókusztej
  • 3 tojás sárgája
  • 1 púpozott evőkanál kakaó
  • 5 tojás fehérje (maradékok felhasználásával)
  • Xukor0, vagy más paleo édesítő ízlés szerint pl. a TED szerint méz
  • Néhány maroknyi dió

Elkészítés:

  • Kezd az 5 tojás fehérje kemény habbá való felverésével a műveletsort – a fehérjékhez önts hozzá xukrot, és sokáig verd a habot
  • A kesudiótejet – turmixban – keverd össze 3 db tojás sárgájával, továbbá 1 evőkanál kakaóval, és lassú tűzön, állandó keveréssel sűrítsd be a krémet
  • A kemény habból kanalazz a krémbe galuskákat, majd amikor már fő, forgasd át a krémes alappal
  • Egy nagy tálba, vagy kisebb tálkákba öntsd a kakaós habot
  • Végül díszítsd dióval és szórd meg ízlés szerint további xukorral
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Főtt csokis hab – dióval”

  1. szia! akkor most csak 1/2 l kesutej kell, igaz? mert a hozzávalóknál 1 l van, de a receptben meg 1/2. csak, hogy tuti besűrűsödjön. amúgy nagyon klassz recept. megcsinálom nem paleos vendégeknek. 🙂

    1. Szia, Én voltam pontatlan. Utólag javítottam a hozzávalókat, és az elkészítésnél nem voltam következetes. Tedd létszámfüggővé a mennyiséget. Ha fél literrel dolgozol, akkor használj kevesebb tojást. A tojások mérete is változó:-) Én például mindig gazdaságosabbnak tartom a nagyobb tojásokat, mint az aprókat. Egyszóval a saját tapasztalat még szükségeltetik. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.