Mákos guba – maradékból

Maradék, de már igen csak száraz tésztájú mákos beiglit használtam az elkészítéshez. Friss tésztából szerintem nem is igazán lehet paleos mákos gubát készíteni?!


Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Maradék – kb. 50 cm hosszú beigli rúd, amit összevagdostam
  • 1 dl kesudió tejjel meglocsoltam és megxukroztam
  • Lekvárt nem tettem bele, hanem sűrűn – 2 rétegben – megszórtam mazsolával
  • A tetejére a következő borítást tettem:
    • 2 dl kesudió tejfölbe belekevertem 2 db tojás sárgáját és egy evőkanál kókuszlisztet, majd kesutejjel addig hígítottam a masszát, hogy könnyedén tudjam a tészta tetején elegyengetni
    • Végül kiadósan megszórtam kókuszvirág cukorral
  • Kb. 20-25 perc alatt sül a tészta ropogósra

 

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Mákos guba – maradékból”

    1. Kedves Kica, Személy szerint én a pesterzsébeti csarnokban, a bioboltban vásároltam, de szerintem lehet kapni a Margit krt. 60-ban is. BB

  1. Hmm:) Kipróbálom!!! Amúgy a mazsola (vagy más aszaltgyümölcs) az paleo? Mert én eddig kompromisszumként tettem bele…

    1. Köszi, hogy szóltál. Javítottam. Valóban kompromisszum, …, bár a már szárított gyümölcsök újra sütése – határeset:-) BB

  2. Köszi!
    A biobolt-e tár-ból szoktam rendelni , ma is jött egy csomag! Majd érdeklődöm személyesen, mert a keresőbe hiába írtam be nem tudtam rendelni. Kiváncsi vagyok az ízére sok receptedbe láttam már.

  3. nekem is van lefagyasztva szeletelt beigli diós is. nem igazán van kedvem eredeti formájában megenni, így nagyon jókor jött a recept. én múlt pénteken vettem kókuszcukrot az óbudai EuroCenterben levő bioboltban, ha valakinek útbaesik. azóta bele vagyok szerelmesedve. 🙂
    nagyon hiányzott a karamellés íz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.