Bazsalikomos epres brownie

A receptet Szilva küldte 2012 májusában

A kép a Google images-ről való

A főzött gyümölcs miatt erősen kompromisszumos!

Hozzávalók (12 főre):

  • 180 g jászvaj (ghee)
  • 250 g xukor
  • 180 g étcsokoládé
  • 3 tojás
  • 225 g magliszt (pl. mandula, mogyoró, kókusz)
  • 25 g kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tk szárított bazsalikom
  • Csipet só
  • 300g eper

Elkészítés:

  • Az eperből 6 db szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit felkockázzuk, 1 evőkanál xukorral megszórjuk és villával összetörjük. Nem baj, ha kicsit darabos marad, félretesszük.
  • A felkockázott vajat és étcsokoládét a xukorral együtt gőz fölött összemelegítjük. A maglisztet, kakaóport, sütőport és 1 tk bazsalikomot összeszitáljuk egy tálba.
  • A langyos csokis masszát kézi habverővel elkavarjuk, a 3 tojást egyenként hozzáadjuk és belekavarjuk. Hozzáadjuk az összetört epret, majd a maglisztes keveréket is beleforgatjuk. Vajazott tepsibe öntjük, a tetejére szeletenként félbevágott eperszemeket teszünk.
  • 180 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütjük.

Természetesen elkészíthető muffin formában is!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.