A receptet Szilva küldte 2012 májusában
A kép a Google images-ről való
A főzött gyümölcs miatt erősen kompromisszumos!
Hozzávalók (12 főre):
- 180 g jászvaj (ghee)
- 250 g xukor
- 180 g étcsokoládé
- 3 tojás
- 225 g magliszt (pl. mandula, mogyoró, kókusz)
- 25 g kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 2 tk szárított bazsalikom
- Csipet só
- 300g eper
Elkészítés:
- Az eperből 6 db szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit felkockázzuk, 1 evőkanál xukorral megszórjuk és villával összetörjük. Nem baj, ha kicsit darabos marad, félretesszük.
- A felkockázott vajat és étcsokoládét a xukorral együtt gőz fölött összemelegítjük. A maglisztet, kakaóport, sütőport és 1 tk bazsalikomot összeszitáljuk egy tálba.
- A langyos csokis masszát kézi habverővel elkavarjuk, a 3 tojást egyenként hozzáadjuk és belekavarjuk. Hozzáadjuk az összetört epret, majd a maglisztes keveréket is beleforgatjuk. Vajazott tepsibe öntjük, a tetejére szeletenként félbevágott eperszemeket teszünk.
- 180 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütjük.
Természetesen elkészíthető muffin formában is!