Hozzávalók:
- 25 dkg zabkorpa
- 25 dkg lenmagpehely
- 6 evőkanál lenmagliszt (pellet)
- 0,5 l víz (+-, de inkább +)
- Csipetnyi só
- Stevia ízlés szerint (kóstolj!)
- Mézeskalács fűszerkeverék
- Fél evőkanál szódabikarbóna
- Porxukor
Elkészítés:
- A hozzávalókat alaposan keverd össze
- Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit
- Egy bögrében készíts ki vizet, és evőkanállal szaggass gombócokat, azt a kezedet pedig, amelyikben nincs kanál mindig mártsd be vízbe, és úgy rakd a sütőlapra
- Enyhén vizes kézzel lapogasd le a gombócokat, majd legkisebb lángon szárítva süsd meg a sütit, a sütési idő másfél óra
- A már nem forró és tálba szedett süteményt szórd meg porxukorral