Zabropogós édesen – nem paleo, bevezető kompromisszumos étel!

Hozzávalók:

  • 25 dkg zabkorpa
  • 25 dkg lenmagpehely
  • 6 evőkanál lenmagliszt (pellet)
  • 0,5 l víz (+-, de inkább +)
  • Csipetnyi só
  • Stevia ízlés szerint (kóstolj!)
  • Mézeskalács fűszerkeverék
  • Fél evőkanál szódabikarbóna
  • Porxukor

Elkészítés:

  • A hozzávalókat alaposan keverd össze
  • Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit
  • Egy bögrében készíts ki vizet, és evőkanállal szaggass gombócokat, azt a kezedet pedig, amelyikben nincs kanál mindig mártsd be vízbe, és úgy rakd a sütőlapra
  • Enyhén vizes kézzel lapogasd le a gombócokat, majd legkisebb lángon szárítva süsd meg a sütit, a sütési idő másfél óra
  • A már nem forró és tálba szedett süteményt szórd meg porxukorral
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.