Angol almáspite

MW receptje

Hozzávalók:

Pitetésztához:

  • 10 dkg dió- vagy mandulaliszt, illetve őrölt mandula vagy dió
  • 5 dkg ghee vagy jó minőségű vaj
  • 1 db tojás

Almatöltelékhez:

  • 5-6 db közepes alma
  • 1 db lime vagy fél citrom
  • Fahéj, szegfűszeg, xukor vagy stevia
  • 3 db tojás sárgája

Borításhoz:

  • 3 db tojásfehérje
  • Pici só, ízlés szerint xukor
  • Mandulaforgács – pirítva – opcionálisan!

Elkészítés:

  • Gyúrd össze a pite tészta hozzávalóit
  • Végy egy pizzasütő lapot, és nyomkodd bele a tésztát úgy, hogy a sütőlap széleit is befedje
  • A tésztát kb. 10 percig süsd előmelegített sütőben
  • A meghámozott almaszeleteket az almatöltelék fűszereivel kevés vízzel főzd meg
  • Amikor az alma puha, öntsd le a töltelékről a vizet, és vedd ki a fűszerdarabokat és a citromkarikákat
  • Az almát villával törd össze, és amikor már egy kicsit kihűl, üsd az almák közé a 3 tojás sárgáját, és keverd el
  • Az almapürét kend rá a pitetésztára
  • A 3 tojás habját verd fel keményre, és kend rá az eddigi alapra
  • A kanállal húzz hullámokat a fehér borításra
  • Előmelegített sütőben süsd kb. 10 percig a pitét
  • Figyelj, hogy a hab nehogy megégjen!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.