MW receptje
Hozzávalók:
Pitetésztához:
- 10 dkg dió- vagy mandulaliszt, illetve őrölt mandula vagy dió
- 5 dkg ghee vagy jó minőségű vaj
- 1 db tojás
Almatöltelékhez:
- 5-6 db közepes alma
- 1 db lime vagy fél citrom
- Fahéj, szegfűszeg, xukor vagy stevia
- 3 db tojás sárgája
Borításhoz:
- 3 db tojásfehérje
- Pici só, ízlés szerint xukor
- Mandulaforgács – pirítva – opcionálisan!
Elkészítés:
- Gyúrd össze a pite tészta hozzávalóit
- Végy egy pizzasütő lapot, és nyomkodd bele a tésztát úgy, hogy a sütőlap széleit is befedje
- A tésztát kb. 10 percig süsd előmelegített sütőben
- A meghámozott almaszeleteket az almatöltelék fűszereivel kevés vízzel főzd meg
- Amikor az alma puha, öntsd le a töltelékről a vizet, és vedd ki a fűszerdarabokat és a citromkarikákat
- Az almát villával törd össze, és amikor már egy kicsit kihűl, üsd az almák közé a 3 tojás sárgáját, és keverd el
- Az almapürét kend rá a pitetésztára
- A 3 tojás habját verd fel keményre, és kend rá az eddigi alapra
- A kanállal húzz hullámokat a fehér borításra
- Előmelegített sütőben süsd kb. 10 percig a pitét
- Figyelj, hogy a hab nehogy megégjen!