A receptet és a képeket Körte küldte 2011.11.6-án
A töltelékben lévő főzött alma tökkel kiváltható, és akkor 100% paleo lesz!
A kép a Google images-ről való. Ismét az az ok, hogy Körte 2011-ben még tapasztalat híján olyan pici képeket küldött, hogy a FB-ra felrakhatatlan. A paleos tészta mindig elég törékeny, ..., talán az ezen a képen lévő beiglik hasonlítanak legjobban az eredetihez.
Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 35 dkg sárgarépa reszelve
- 5 dkg zsiradék – pl. jászvaj (ghee)
- 20 dkg szezámliszt (pellet)
- 1 evőkanál xukor
- 1 csipetnyi só
- 1 kávéskanál aszkorbinsav
- Fél citrom héja reszelve
- 2 tojás
Elkészítés:
- A fenti hozzávalókat gyúrd össze, felezd el, két sütőpapír között nyújtsd ki
Töltelék:
Egy kinyújtott lapra:
- 1 reszelt alma – főzött gyümölcs – kompromisszum! – HELYETT! Egy marék mélyhűtött tök, vagy szezonban friss!
- Majd a következőket 1 dl forró vízzel forrázd le, keverd össze, és szórd rá a reszelt almára:
- 15 dkg darált dió vagy mák
- 8 dkg xukor
- Fél citrom héja reszelve
- Az egészet tekerd fel, és süsd meg 180 C fokon, a sütési idő kb. 30 perc lesz
Mohn- und Nussbeugel
ein Rezept von Körte
Zutaten für 2 Stangen:
- 35 dkg geriebene Karotten
- 5 dkg Fett – z. B. Ghee
- 20 dkg Sesammehl (pellet)
- 1 Esslöffel Birkezucker
- 1 Prise Salz
- 1 Kaffeelöffel Ascorbinsäure
- eine halbe Zitrone, davon die geraspelte Schale
- 2 Eier
Zubereitung des Teiges:
Die oben genannten Zutaten knautschen, den Teig halben und zwischen 2 Lagen Backpapier ausrollen.
Zubereitung der Füllung:
Den Teig mit 1 geriebenem Apfel bestreuen.
Die folgende Zutaten mit 1 dl heißem Wasser aufgießen, vermischen und auf den geriebenen Apfel bestreuen:
- 15 dkg gehackte Nuss oder Mohn,
- 8 dkg Birkezucker,
- eine halbe Zitrone (davon die geraspelte Schale)
Im vorgeheizten Backofen bei 180 Grad etwa 30 Minuten backen.
Kedves BB!
Az alma miért kompromisszum? Az nem paleo?
A főzött gyümölcs a kompromisszum, nem az alma. BB