„Túró krémes” torta

A Dr.Oetker Expressz tortazselé: cukor (annyira kevés, hogy xukorral kell pótolni az édes ízt), zselésítő anyag stb. színezéknek csak kármin, riboflavin, utóbbi a Google szerint B2 vitamin.

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 2 zacskó Oetker gyors zselé fix
  • 2 evőkanál eritrit, vagy ízlés szerint más paleo édesítő
  • 2 db citrom leve
  • Pici só
  • 5 dl kesudiótej
  • 5 evőkanál kókuszliszt (pellet)
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 zacskó piros zselé + 1 evőkanál xukor0

Elkészítés:

  • A tojások fehérjét pici sóval verd fel kemény habbá
  • A műanyag tálat a habbal tedd mikróba, és a legalacsonyabb fokozaton süsd meg 3 perc alatt, vagy vízben galuskázva főzd meg, majd törd össze
  • Készíts kesudiótejet; 4 dl-t keverj el 3 evőkanál kókuszliszttel (ne legyen túl száraz – folyós legyen -, nyugodtan önthetsz hozzá még akár vizet is, ha kell!)
  • Keverd össze a habot a kókuszlisztes keverékkel, és csavarj ebbe az alapba 2 db citromot és 2 evőkanál xukrot és a maradék 1 dl kesudiótejben felmelegített 2 zacskó zselatint = túró!!!
  • A 10 db tojás sárgájához keverj hozzá 2 evőkanál kókuszlisztet és 1 dl kesudiótejet, tovább késhegynyi szódabikarbónát – ezt a tésztát öntsd egy sütőpapírral kibélelt formába, és süsd meg – előmelegített sütőben, közepes lángon
  • Amikor a tészta kész, és már kihűlt, akkor halmozd rá a túrót
  • Piros zselatinból 1 evőkanál xukorral készíts borítást, és ezt kend a torta tetejére
  • Hűtőben vagy mélyhűtőben hűtheted (lassúbb, vagy gyorsabb dermedést szeretnél)
Print Friendly, PDF & Email

7 thoughts on “„Túró krémes” torta”

  1. Nem látom a receptben, hogy a „2 zacskó Oetker gyors zselé fix” hova kerül? A hozzávalókban benne van, de a recept leírásában már nem találom.

  2. Nem javasolt mikroban muanyag talban melegiteni az etelt. (A mikro amugy is tonkreteszi az etelek szerkezetet)

    Erdemes elolvasni ezt a cikket:
    http://index.hu/tech/hoax/2006/05/12/rakkelto_a_mikroban_melegitett_edeny/

    A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a szervezetén belül a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák előkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor előbb-utóbb daganatos beteggé „eszi” magát.
    Folytatas: http://antalvali.com/mo_mikrohullamu_suto_artalmai

    Remelem, nem baj, hogy mas oldalakat linkeltem be.

    1. Igen, ez így van. Ha gyakran használsz mikrót akkor bizony daganatossá válsz.. akár hihetetlen akár nem. Mi nem használunk mikrót már vagy egy fél éve..és amúgy sincs rá szükségünk. 🙂 Ha a tegnapi ebédet meg kell melegíteni akkor ott a gáz és 5 perc alatt az is kész van. Ennyi. De mindenki maga tudja.. csak jobban örülnék olyan recepteknek amiben nem a mikróban kell melegitgetni.

      1. Kedves Eszter, A mikrohullámú sütőt jómagam is módjával használom. Szendi Gábor http://www.antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu/hirlevel-2009-julius-16.htm írt anno egy cikket a mikrohullámú sütő elfogadásáról. Nem szokásom senkit vakon követni, de vannak dolgok, melyek örök polémiát okoznak. Lesznek ennek az eszköznek is követői és olyanok, akik elutasítják. Jól emlékszem Szendi Gábor cikkére, de majd meglátod, hogy a link nem vezet el a régi cikkhez, mert a háttér anyagra való rámutatást Szendi nem frissítette. Mint mindennel, a mikroval is úgy vagyok, hogy nagyon ritkán használható. Senkinek nem foghatom a kezét, mindenki maga döntse el, hogy használ-e valamit vagy sem?! Én nem utasítom el 100%-ig, tehát felteszem a mikrós recepteket. Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.