Hozzávalók:
- 3 tojás
- 5-6 kanál szezámmag-liszt
- Só ízlés szerint
- Őrölt köménymag és csipetnyi bors (elhagyható)
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- Zsírpapír + kenyérsütő forma, vagy szilikonos kenyér-forma
- A kenyér tetejére szezámmag (elhagyható)
Elkészítés:
- Verd fel a tojások fehérjét kemény habbá
- Forgasd bele a tojások sárgáját
- Tegyél ebbe az alapba a sót és a szódabikarbónát, majd keverd össze
- A masszába óvatosan keverd bele a szezámmag-lisztet
- Öntsd az egészet egy zsírpapírral kibélelt kenyérsütőbe, vagy egy szilikonos formába
- Előmelegített sütőben süsd a kenyeret tűpróbáig – kb. 20 perc
Übersetzer: Beatrix Nagy
„Sesam, öffne dich!” Brot
ein Rezept von BB
Zutaten:
- 3 Eier
- 5-6 Löffel gemahlene Sesamsamen oder Sesamflocken
- Salz nach Geschmack
- gemahlener Kreuzkümmel, gemahlener Pfeffer (Die Sesamsamen haben einen bitteren Geschmack, den die Gewürze nicht ausgleichen, aber man muss nicht unbedingt würzen.)
- Wachspapier/Backpapier + Brotbackform oder Silikon Brotbackform
Zubereitung:
- Die Eier werden in Eiweiß und Eigelb getrennt. Die Eiweiße mit etwas Salz gut verschlagen.
- Die Eigelbe in dem verschlagenen Ei wenden.
- Natron, Salz und Sesamsamen werden dazugegeben und vorsichtig vermischt.
- Den Teig wird in eine mit Backpapier belegte Backform oder in eine Silikonbackform gelegt.
- Im vorgeheizten Ofen etwa 20 Minuten backen.
Köszönöm ezt is… 🙂 A lenmagos mandulás kenyér is finom lett… 🙂
Szia! Kezdő paleósként ez az első kenyét amit sütöttem és szuper jó lett! Köszönöm a receptet! 🙂
Szívesen, és sok sikert:-D BB
Segítenétek?!
Háy fokon kell sütni?
Köszi, Xéna