Hozzávalók:
- 3 db tojás a tésztába
- 1 db tojás (vagy maradék sárgája) a kenéshez
- 50 dkg amarant liszt (Az amarant nem paleo, de a pellet igen!)
- 3 púpozott evőkanál sertészsír (a mennyiséget akár növelni is lehet!) – meglepő módon minél zsírosabban ruganyos tésztát készítesz, annál finomabb lesz a pogácsa
- Annyi víz, hogy ne folyjon, hanem jól formázható, ruganyos tészta legyen
- Fűszerként sót, akár egy evőkanál őrölt köménymagot használj, azért, hogy az amarant természetes kissé kesernyés ízét jól elfedd
- Természetesen kell a tésztába az elmaradhatatlan szódabikarbóna – 1 teáskanállal
Elkészítés:
- A tésztából szaggass ízlésed szerint kisebb vagy nagyobb pogácsákat
- A pogácsák tetejét kend be tojással és szórd meg egész köménymaggal
- Előmelegített sütőben (180 fok), a hőt visszavéve közepesre – süsd a pogácsákat kb. 25 percig – Nyugodtan nézz rá!