Hozzávalók (1 nagy tepsi mennyiséghez):
- 30 dkg szezámliszt, vagy szezámpehely
- 10 dkg reszelt kemény sajt
- 2 egész tojás
- Pici só
- Késhegynyi szódabikarbóna
- Evőkanálnyi citrom
- Víz
- Amennyiben kihagyod a szódabikarbónát, akkor a fekete alapon látható fotó szerint ropogósabb lapokat süthetsz
Elkészítés:
- A fenti hozzávalókat keverd össze, és önts hozzá annyi vizet, hogy egy ici-picit folyós legyen a tészta
- Tegyél sütőpapírt, vagy szilikonos lapot a nagyméretű sütőlapra
- A sütőlapon kell, hogy dolgozz, mert a tallér(pogi) nem bírja ki a munkalap és a sütőlap közötti utat:))
- A masszából szúrj ki egész kicsi körméretű tésztaszúróval (kupicával) korongokat, de legyen egy kis távolság a kupacok között. A TÉSZTA EKKOR MÉG POGÁCSÁNAK NÉZ KI! – NO, LEHET, HOGY AZ IS MARAD:)
- Előmelegített sütőbe tedd be a tallérokat (HA SŰRŰBB A TÉSZTA, AKKOR POGI!)
- Süsd a sütit kb. 15-20 percig, közben nyugodtan ránézhetsz, hogy oda ne égjen … ÉS KÉSZ!!!
Szia!:)))
Könnyű gyors ropogós finom, röviden: Egyszerűen nagyszerű!!!! Eddig csak sajtreszeléket és tojás plussz fűszermixet sütöttem ki az is fincsi, de ez jobb!!! 🙂
Örülök, hogy ízlett 🙂 BB
Szia!
Azt szeretném megkérdezni hogy a szezámliszt helyett, miből lehetne megcsinálni?
Én nem szeretem a szezámlisztet, mert keserű. Olyan lisztből szeretném megcsinálni, ami nem keserű és ilyen világos színű lesz a pogi 🙂
Kedves Mária, Szerintem mandulalisztet vagy makadámdió lisztet használj, vagy egyszerűen őrölt mandulát, vagy próbálkozz dióval. A szezám kesernyés ízét őrölt köménymaggal ügyesen el lehet fedni. BB
Kedves BB!
Nagyon köszönöm a választ, ki fogom próbálni 🙂
Szia lenne egy kérdésem a szezámliszt az darált szezámmag vagy esetleg szezámpehely??,
A szezámliszt = szezámpellet –> ez a liszt, ebből kivonták a zsírokat. A darált szezámmag és a szezámpehely a szeszámmag teljes belső tartalmával rendelkeznek. Paleoban bármelyik alapanyagot használhatod. BB