Sajtos tallér

Hozzávalók (1 nagy tepsi mennyiséghez):

  • 30 dkg szezámliszt, vagy szezámpehely
  • 10 dkg reszelt kemény sajt
  • 2 egész tojás
  • Pici só
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Evőkanálnyi citrom
  • Víz
  • Amennyiben kihagyod a szódabikarbónát, akkor a fekete alapon látható fotó szerint ropogósabb lapokat süthetsz

Elkészítés:

  • A fenti hozzávalókat keverd össze, és önts hozzá annyi vizet, hogy egy ici-picit folyós legyen a tészta
  • Tegyél sütőpapírt, vagy szilikonos lapot a nagyméretű sütőlapra
  • A sütőlapon kell, hogy dolgozz, mert a tallér(pogi) nem bírja ki a munkalap és a sütőlap közötti utat:))
  • A masszából szúrj ki egész kicsi körméretű tésztaszúróval (kupicával) korongokat, de legyen egy kis távolság a kupacok között. A TÉSZTA EKKOR MÉG POGÁCSÁNAK NÉZ KI! – NO, LEHET, HOGY AZ IS MARAD:)
  • Előmelegített sütőbe tedd be a tallérokat (HA SŰRŰBB A TÉSZTA, AKKOR POGI!)
  • Süsd a sütit kb. 15-20 percig, közben nyugodtan ránézhetsz, hogy oda ne égjen … ÉS KÉSZ!!!
Print Friendly, PDF & Email

8 thoughts on “Sajtos tallér”

  1. Szia!:)))
    Könnyű gyors ropogós finom, röviden: Egyszerűen nagyszerű!!!! Eddig csak sajtreszeléket és tojás plussz fűszermixet sütöttem ki az is fincsi, de ez jobb!!! 🙂

  2. Szia!
    Azt szeretném megkérdezni hogy a szezámliszt helyett, miből lehetne megcsinálni?
    Én nem szeretem a szezámlisztet, mert keserű. Olyan lisztből szeretném megcsinálni, ami nem keserű és ilyen világos színű lesz a pogi 🙂

    1. Kedves Mária, Szerintem mandulalisztet vagy makadámdió lisztet használj, vagy egyszerűen őrölt mandulát, vagy próbálkozz dióval. A szezám kesernyés ízét őrölt köménymaggal ügyesen el lehet fedni. BB

    1. A szezámliszt = szezámpellet –> ez a liszt, ebből kivonták a zsírokat. A darált szezámmag és a szezámpehely a szeszámmag teljes belső tartalmával rendelkeznek. Paleoban bármelyik alapanyagot használhatod. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.