Hazsu receptje – 2013.04.19.
A kép a Google images-ről való
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Magliszttel sűrítsd be* a paradicsomlevet: – óvatosan hints pl. tökmagbél, napraforgóbél, kókusz lisztet (pellet), és állandóan keverve alacsony hőfokon elegyítsd el a lisztet a paradicsommal
- Zellerlevelet főzhetsz a paradicsomba, egyébként csak só és édesítő kell bele – ízlés szerint
- 5 db kemény tojás sárgáját szedd ki úgy, hogy a mélyedés csónak alakú legyen; ha egy kis fehérjét is kikanalazol – nem baj
- Ezt a kiszedett tojást 1 evőkanál mustárral, borssal, sóval ízesítsd, majd egy kis fej reszelt hagymát is keverj bele
- A keveréket töltsd vissza a csónakokba, és tedd a paradicsom tetejére
Reggelire, vacsorára, vendégeknek kiváló, mert hűtőben jól eláll.
*Amennyiben pl. NoCarb liszttel sűrítesz, akkor akár ketogén ételként is fogyasztható!