A receptet MW küldte 2011.02.21-én
A Paleolihletről átköltöztetve 2013 áprilisában
A kép a Google images-ről való.
Hozzávalók:
- 1 kg narancs
- Őrölt magkeverék: 2 bögre mandula, 1 bögre szezám, 2 bögre mogyoró tetszés szerint arányban (ez kb. 30-35 dkg)
- Kávéskanál szódabikarbóna
- Egy marék mazsola, rumaromás vízbe áztatva
- Egy evőkanál olvasztott vaj
- Kis édesítőszer (a narancs édes, tehát ez el is maradhat a tésztából)
- 4 tojás
Krém:
- 5-10 dkg csoki ill kakaópor
- 1 dl feketekávé
- 5 dkg ghee
- Édesítés (stevia, xilit)
Elkészítés:
- A narancsokat óvatosan meghámozzuk, hogy a héj ne érintkezzen a belsejével (én almaecetes lemosást is alkalmaztam előtte); vagy vegyünk bio narancsot: az biztosan nincs gombaölő szerrel kezelve.
- A magokat kiszedjük, majd robotgépben simára turmixoljuk a narancsokat
Ebbe a rostos narancslébe keverjük az olvasztott gheet, a szétválasztott tojások sárgáját, a magkeveréket és a szódabikarbónát
A tojások fehérjét habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a masszába - Papírral kibélelt sütőlapra öntjük, majd megszórjuk a mazsolával
- Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük
- Amikor kihűlt, középen kettévágjuk
- A krémet gőz fölött készítjük el a hozzávalókból, majd teljes kihűlés után belekeverjük a gheet, és habosra kikeverjük
- A krémet rákenjük az egyik lapra, majd ráborítjuk a másikat; végül a sütemény tetejét is megkenjük