Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 2 dl Cocomast önts egy edénybe – ez lesz az alap
- Adj a masszához 1 evőkanál kókuszreszeléket, és őröld tovább a pépet; tegyél még annyi vizet hozzá, amennyit a massza felvesz
- Édesíts – pl. xukorral, xukor0-val; AIP-ban glicinnel vagy mézzel
- Csavarj a masszába citrom vagy narancslevet (Naranccsal készítettem!)
- Végül öntsd a fagyi alapot a formákba; ha több lenne, mint ahány formád van, akkor kis műanyag poharakat is használhatsz
Az eddigi legfinomabb paleo jégkrém, amit valaha ettem, köszönöm a receptet! 🙂
Örülök a sikerélménynek:-) BB
Köszönet a receptért ! Mióta rátaláltam, csak ezt készítem, őrölt kókusz nélkül, kiegészítve cocomas-sal ! Isteni finom, kis poharakban lefagyasztva ! Teljes mértékben jégkrém-feeling, ahogy eszed, a barátaim is le voltak nyűgözve !
Örülök a fagyi sikerének:-) BB
Olvasva a hozzászólást, komolyan mondom, nem értem! Amit a receptben le van írva, ugyanugy csinálom, de ez nem massza! egy teljesen híg folyadék! nem tudom mit csináljak vele, hogy lesz ebből jégkrém? mit tegyek még bele? kérlek segíts! 🙂
köszi 🙂
Kedves Mária! Ez a saját receptem, és nem csalás nem ámítás – nekem működött, és a kép is a valóság. Ha túl hígra sikeredett, akkor tegyél a lébe még kesudiót, és turmixold tovább. Az egy marék mondjuk – részemről pontatlan megfogalmazás, mert – annyiféle méretű lehet, ahány marék van 😀 Lényeg, ami lényeg, hogy minél több a kesudió és arányos hozzá a víz mennyisége – sűrű massza lesz a végeredmény. A kókuszreszelékkel is sűríthetsz, de jobb a kesu. Remélem, hogy most már sikerülni fog.
A kesudio nem szerepel a receptben, csak egy ék kokuszreszelek, valamint a turmixolas sem, csak a hozzászólások közül lehetett kibogaraszni.
Az eredeti recept kesudió nélküli. Egy hozzászólónak nem tetszett az állaga, míg három hozzászólónak igen. Ekkor javasoltam, hogy tegyen hozzá kesudiót, ha neki nem elég egységes a pép. A recept maga úgy igaz, ahogy le van írva és a kép is saját – valódi! Márta