Tepsis káposzta

 Zsóka ötlete alapján készült az étel.

100% paleo, vagy a főzött gyümölcs miatt kompromisszumosan.

Gyümölcs nélkül a ketogén diétában is fogyasztható!

Hozzávalók 4-5 főre:

  • 0,5-0,75 dkg sertéshús – pl. vékony tarja szeletek, vagy karaj szeletek, vagy (én most ezzel készítettem) apró kockákra vágott lapocka
  • 1 kg savanyított káposzta
  • Kb. 0,5 kg lila- vagy salátahagyma
  • Só, őrölt bors, paprika por; AIP-ban só, gyömbér, fokhagyma
  • Kockákra vágott 4-5 db alma (ekkor kompromisszumosan készül!)
  • 25 dkg füstölt szalonna; AIP-ban Erdélyi szalonna
  • 10 dkg jó minőségű fűszeres kolbász (lehetőleg házi!); AIP-ban, ha használunk kolbászt, akkor provancei fűszerezésű vagy bajor legyen, ha nem találunk ilyent, akkor hagyjuk el!
  • Víz

Elkészítés:

  • A káposztát alaposan mosd meg, hogy csak éppen hogy savanyú maradjon, és a mennyiség felét rakd le egy nagyobb mély sütőtepsibe
  • A káposzta tetejére vékonyra vágott szalonna szeleteket helyezz
  • A sertéshúst egy kicsit pirítsd, fél dl vízzel dinszteld meg külön, sózzad, borsozd paprikázd, majd helyezd a szeleteket a káposztára-szalonnára
  • A karikákra vágott hagymával (almadarabokkal – kompromisszum!), valamint kolbászkarikákkal szórd meg, majd helyezd az eddigiek tetejére
  • A káposzta másik felét rakd a rakottasra
  • Lehet a kolbászkarikák másik felét az étel tetejére szórni
  • Tedd a tepsit sütőbe, és kb. 30-40 perc alatt egészen kis lángon süsd meg úgy, hogy a teteje ropogósra süljön – Nyugodtan nézz rá, és e-szerint dönts! Ha úgy látod, hogy ropogósabbra és hosszabban akarod sütni, mint amit a képen látsz, akkor tegyél a sütött étel alá 0,5-1 dl vizet, és azzal süsd tovább, amíg a víz el nem párolog
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.