Hozzávalók:
- 1 marék kesudió
- 5 dl víz
- 25 dkg eper
- 2 db tojás
- Vanília eszencia
- Xukor0 – Szendi
- Valamilyen szirup – rizs, tápióka vagy agave – TED
Elkészítés:
- A kesudióból és a vízből őrölj kesutejfölt
- 2 tojás fehérjét verd fel xukor hozzáadásával kemény habbá
- 2 tojás sárgáját keverj ki egy kevés hideg kesutejföllel, és keverd a felmelegített tejfölbe állandó keverés mellett, hogy nehogy rántotta legyen belőle
- A tojások fehérjét adagold a meleg kesutejfölhöz, és óvatosan keverd-főzd meg a habot
- Néhány szem eperrel turmixold össze a megfőtt masszát
- Végül töltsd poharakba, és egész eperszemekkel töltsd föl a poharakat
- Hűtsd le
Kedves BB!
Még 2 hétig tart az eperszezon! Nagyobb tételben (6 kg) a piacon kedvezményesebben lehet kapni. A tél meg hosszú. Gondoltam eperlekvárt kellene főzni. Mit tanácsolsz hogyan lehetne paleósan? Te készítettél már ilyet?
Üdv.
Jetti
Jettikém, A napokban tettem fel a blogra – áthozva a Paleolihletről a befőzés módszereit. Egy kicsit görgess vissza. A gyümölcs befőzve tömény cukor lesz, ezért én mélyhűtőbe szoktam tenni, és aktuálisan gyümölcsvelőt csinálok belőle nyersen. BB