Epres habital

Hozzávalók:

  • 1 marék kesudió
  • 5 dl víz
  • 25 dkg eper
  • 2 db tojás
  • Vanília eszencia
  • Xukor0 – Szendi
  • Valamilyen szirup – rizs,  tápióka vagy agave – TED

Elkészítés:

  • A kesudióból és a vízből őrölj kesutejfölt
  • 2 tojás fehérjét verd fel xukor hozzáadásával kemény habbá
  • 2 tojás sárgáját keverj ki egy kevés hideg kesutejföllel, és keverd a felmelegített tejfölbe állandó keverés mellett, hogy nehogy rántotta legyen belőle
  • A tojások fehérjét adagold a meleg kesutejfölhöz, és óvatosan keverd-főzd meg a habot
  • Néhány szem eperrel turmixold össze a megfőtt masszát
  • Végül töltsd poharakba, és egész eperszemekkel töltsd föl a poharakat
  • Hűtsd le
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Epres habital”

  1. Kedves BB!

    Még 2 hétig tart az eperszezon! Nagyobb tételben (6 kg) a piacon kedvezményesebben lehet kapni. A tél meg hosszú. Gondoltam eperlekvárt kellene főzni. Mit tanácsolsz hogyan lehetne paleósan? Te készítettél már ilyet?

    Üdv.

    Jetti

    1. Jettikém, A napokban tettem fel a blogra – áthozva a Paleolihletről a befőzés módszereit. Egy kicsit görgess vissza. A gyümölcs befőzve tömény cukor lesz, ezért én mélyhűtőbe szoktam tenni, és aktuálisan gyümölcsvelőt csinálok belőle nyersen. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.