Hozzávalók:
- 0,5 kg reszelt fejes káposzta
- 0,5 kg darált pulykamell (bármilyen sertés darált hús is megfelelő!)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- Só a káposzta fonnyasztásához – 2-3 evőkanállal
- Paprika por, őrölt bors, kömény – ízlés szerint
- 3 db tojás
- 1 evőkanál zsír
- Tökmagbél liszt vagy gari, továbbá gesztenyedara vagy gari dara a hintéshez
Elkészítés:
- A reszelt káposztát megsózva hagyd legalább 1 órát állni, majd szitába téve jól mosd át (A sós íz megmarad, ez elég lesz!)
- A káposztát keverd össze a hússal, a fűszerekkel, a tojásokkal
- Egy kisebb méretű mély tepsit zsírozz ki, és szórd meg valamilyen liszttel
- Halmozd a tepsibe a káposztás-húsos keveréket, majd a tetejét szórd meg liszttel, és a dizájn kedvéért szórhatsz a tetejére garit vagy gesztenyedarát
- Villával szépen egyengesd el a masszát
- Közepes lángon kb. 30 perc alatt fog ropogósra sülni