Káposztás-húsos kocka

Hozzávalók:

  • 0,5 kg reszelt fejes káposzta
  • 0,5 kg darált pulykamell (bármilyen sertés darált hús is megfelelő!)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • Só a káposzta fonnyasztásához – 2-3 evőkanállal
  • Paprika por, őrölt bors, kömény – ízlés szerint
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál zsír
  • Tökmagbél liszt vagy gari, továbbá gesztenyedara vagy gari dara a hintéshez
Elkészítés:
  • A reszelt káposztát megsózva hagyd legalább 1 órát állni, majd szitába téve jól mosd át (A sós íz megmarad, ez elég lesz!)
  • A káposztát keverd össze a hússal, a fűszerekkel, a tojásokkal
  • Egy kisebb méretű mély tepsit zsírozz ki, és szórd meg valamilyen liszttel
  • Halmozd a tepsibe a káposztás-húsos keveréket, majd a tetejét szórd meg liszttel, és a dizájn kedvéért szórhatsz a tetejére garit vagy gesztenyedarát
  • Villával szépen egyengesd el a masszát
  • Közepes lángon kb. 30 perc alatt fog ropogósra sülni

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.