A gyümölcstortához választott gyümölcs a legkülönfélébb lehet. A lényeg, hogy a gyümölcsök harmonizáljanak egymással. Választhatsz csak egy gyümölcsöt is!
Hozzávalók:
- 2 dl magtejföl – kesudió vagy mandula; kókuszkrémmel is dolgozhatsz!
- 1 db kis méretű pomelo dinnye
- 25 dkg őszibarack
- 2 teáskanál agar-agar (helyette használhatsz 1 zacskó zselatint is!)
- 2 evőkanál xukor0
- 2 db tojás fehérje
Elkészítés:
- A turmixgépben 2 maroknyi kesudiót (vagy mandulát) 2 dl vízzel őrölj krémmé; vagy használj 2 dl-nyi kókuszkrémet, mely ugyancsak a kókuszreszelék vízzel együtt történő turmixolásával készüljön
- Ebből a mennyiségből kb. 0,5 dl-nyit vegyél ki és az agar-agarral vagy zselatinnal – felfőzve sűríts; majd, ha kihűlt, keverd bele a turmixos lébe (A zselatinnal a csomagon lévő előírás szerint dolgozz!)
- A pomelot, a barackokat hámozd meg és darabold fel (a díszítésre hagyjál belőle!), majd folyamatosan add a krémhez, és folyamatosan turmixolj
- Xukrozz és turmixolj tovább
- 2 db tojás fehérjét pici só vagy citrom hozzáadásával verd fel kemény habbá, és ezt a habot már kanállal alaposan keverd el a turmixos alappal
- A tortát díszítsd némi gyümölccsel, és pl. kevés kakaóporral is megszórhatod a dizájn kedvéért
- Csatos tortaformába öntsd a keveréket, és tedd mélyhűtőbe