A mai fagyi is kesus alappal készült, a következőképpen:
- Amennyiben van kesutej maradékod, akkor belekeverheted azt is a masszába, ha nincs az sem baj, akkor pl. hogy tömörebb legyen a fagyi állománya, tegyetek pl. egy-két ek. mandulalisztet a fagyialaphoz.
- 25 dkg mélyhűtött epret félig felengedtem és a turmix gépbe tettem
- 1 db banán is került a fagyiba – ez nem árt, mert így töményebb lesz a fagyi textúrája!
- Ehhez öntöttem 4 dl kókusztejet
- Tettem a keverékbe 2 evőkanál Xukor0stevia – érdemes ezzel édesíteni, mert a hűtött édességek veszítenek az édes íz intenzitásából
- A legmagasabb fokozaton összeturmixoltam
- Egy csatos tortaformába öntöttem a turmixot
- Amikor a fagyi torta félig megdermedt, akkor eperdarabokat tettem a tetejére, és visszatoltam a mélyhűtőbe.