Csokis Pavlova

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 10 db tojás fehérjét verj fel kemény habbá úgy, hogy adj a fehérjéhez egy kávéskanál citromlét és egy csipet sót, …, majd habverés közben adagolj hozzá 3-4 evőkanál xukor zérot, vagy arányosan más paleo édesítőt; végül kanalazz hozzá 5 evőkanál nyílgyökérlisztet, és óvatosan keverd el a habbal
  • Tepsibe – sütőpapírra, vagy papír nélkül kicsit kizsírozva a tepsit – halmozd és egyengesd el a kemény tojáshabot
  • A legalacsonyabb fokozaton, inkább szárítva süsd kb. 10 percig, miközben elkészíted a csokis részt
  • Vízgőz fölött olvassz fel 10 dkg 90%-os csokoládét, adj hozzá NaturCookta vagy más – 4 evőkanál kakaót és 2 evőkanál NaturCookta porxukrot (http://biobolt.e-tar.hu), 2 evőkanál kókuszolajat
  • A felolvadt csokoládéba, a forró csokit a tűzről lehúzva – keverd bele a 10 db tojás sárgáját, ügyelve arra, hogy ne legyen belőle csokis rántotta 🙂
  • A csokoládé masszát halmozd rá a félig megsütött „óriás habcsókra”, és még süsd kb. 10 percig
  • A süti tetejére darált és pirított diót, mogyorót, mandulát szórhatsz, és kínálhatsz még hozzá valamilyen felengedett mélyhűtött, vagy idényben friss gyümölcsöt – én magozott meggyet raktam a tetejére!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.