Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg pulykamell, vagy filézett csirkemell, vagy sertéstarja szeletek (a szeleteknek nem kell leheletvékonyaknak, de túl vastagaknak sem lenniük)
- 1 dl kókusztej, kevés víz (elhagyható)
- 1 egész fej pépesített fokhagyma
- Só, bors (ízlés szerint)
- Édes pirospaprika por
- 2 evőkanálnyi kókuszliszt, vagy szezámliszt
- 1 dl olíva olaj
Elkészítés:
- A pulykamell, vagy filézett csirkemell szeleteket mindkét oldalán hosszában és keresztbe be kell vagdalni
- A húst beletesszük 1 dl + víz (a hígítás miatt) fokhagymával, borssal és sóval fűszerezett kókusztejbe és hagyjuk legalább 3 óra hosszat ebben a lében állni, hogy a hússzeletek jól megszívják magukat
- A kókuszlisztet és a piros paprikát összekeverjük
- A pácléből kiemelt húsdarabokat leheletvékonyan megforgatjuk a paprikás lisztben
- Az olajat (ne legyen kevesebb 1 dl-nél) felforrósítjuk
- Visszavesszük a lángot, hogy a paprika ne égjen rá a húsra
- Amikor átsült – tálaljuk
- Pl. petrezselymes karfiol illik hozzá!
AZ OLAJJAL NEM SZABAD SPÓROLNI, MERT AZ ÉGETT PIROS
PAPRIKÁVAL A PECSENYÉNKET ELRONTHATJUK! KÖNNYEN
SZÉNNÉ ÉGHET, ÉS KESERŰ ÍZE LESZ!
MA EZ VOLT AZ EBÉD, ÉS NAGYON ÍZLETT MINDENKINEK!
A paprikás „lisztben” forgatáshoz kiváló a napraforgómag liszt is. Én ebben szoktam megforgatni a halat sütés előtt.