A receptet küldte Willson 2010.08.20-án
Kattints a zöld kiemelésre, és eljutsz Willson oldalára, ahol fázis képeket és teljesen új fotókat is találsz!
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 6 dkg vaníliás xukor
- 10 dkg darált dió (vagy magliszt)
- Pici só
- 3 db alma
- Citrom + víz
Elkészítés:
- Az almákat félbevágjuk, kicsumázzuk és felszeleteljük.
- Lobogó citromos vízben megfonnyasztjuk és szűrőbe kiszedve lecsöpögtetjük.
A sütőt a legmagasabb fokozatra kapcsolva előmelegítjük. - Közben:
A tojásokat szétválasztjuk - A fehérjét kis sóval felverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a nyírfacukrot, egyenként a tojás sárgákat, végül a darált diót.
- A muffin-sütőt kibéleljük és belekanalazzuk a keveréket, majd az almaszeleteket a tetejére rendezzük.
- Forró sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük. (Hagyjuk a sütőben kihűlni!)
Talán egy kicsit morzsalékos lett, meg kéne próbálni más maglisztből is. Próbáltam volna szezámlisztből, de szerencsére előre megkóstoltam és keserűnek találtam!