Nyers vegán almatorta

Janka Bernadett receptje egy vegán blogon látott  ötlet továbbgondolásával született; a kép a Google images-ről való

A talált kép egy olyan verzióhoz stimmel, melyben nincs kakaópor.

Hozzávalók:

Tészta:

  • 20 dkg dió, és 10 dkg egyéb magőrlemény (én napraforgó és mandulát tettem bele)
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg aranymazsola
  • 4 púpozott evőkanál kókuszreszelék
  • Egy citrom reszelt héja
  • Csipet só
  • 3 evőkanál natúr holland kakaópor
  • Őrölt fahéj
  • Vanília kikapart belseje

Töltelék:

  • 8-10 darab alma lereszelve – lehetőleg édes fajta (pl. galia)
  • 10 dkg aranymazsola
  • Őrölt fahéj ízlés szerint
  • Fél citrom leve
  • 3 púpos evőkanál útifűmaghéj vagy egy evőkanál chia magot (A chia mag BB ötlete, mert érzékeny vagyok az útifűmaghéjra!)
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • Ha az alma nem elég édes, akkor egy kis paleo édesítő ízlés szerint

Elkészítés:

  • A mazsolát az aszalt szilvával együtt egy kis forró vízbe áztasd be
  • A száraz hozzávalókat keverd össze, majd az aprítóban pépesre kevert áztatott mazsolát és szilvát add hozzá
  • Reszeld le az almát, ízesítsd
  • A maradék mazsolát, útifűmaghéjat/chia magot, fahéjat, diót keverd hozzá
  • Egy csatos tortaformába formázd bele a tészta felét, és kicsit kinyomkodva töltsd a formába a reszelt almát
  • Ezután a tészta másik felét egyengesd el a torta tetejére
  • 1-2 órára, de még finomabb, ha egy egész éjszakára hűtőbe teszed
  • Készíthetsz hozzá vanília sodót – pl. kókuszliszttel besűrített magtejjel és vaníliával
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.