Janka Bernadett receptje egy vegán blogon látott ötlet továbbgondolásával született; a kép a Google images-ről való
A talált kép egy olyan verzióhoz stimmel, melyben nincs kakaópor.
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg dió, és 10 dkg egyéb magőrlemény (én napraforgó és mandulát tettem bele)
- 10 dkg aszalt szilva
- 10 dkg aranymazsola
- 4 púpozott evőkanál kókuszreszelék
- Egy citrom reszelt héja
- Csipet só
- 3 evőkanál natúr holland kakaópor
- Őrölt fahéj
- Vanília kikapart belseje
Töltelék:
- 8-10 darab alma lereszelve – lehetőleg édes fajta (pl. galia)
- 10 dkg aranymazsola
- Őrölt fahéj ízlés szerint
- Fél citrom leve
- 3 púpos evőkanál útifűmaghéj vagy egy evőkanál chia magot (A chia mag BB ötlete, mert érzékeny vagyok az útifűmaghéjra!)
- 5 dkg durvára vágott dió
- Ha az alma nem elég édes, akkor egy kis paleo édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
- A mazsolát az aszalt szilvával együtt egy kis forró vízbe áztasd be
- A száraz hozzávalókat keverd össze, majd az aprítóban pépesre kevert áztatott mazsolát és szilvát add hozzá
- Reszeld le az almát, ízesítsd
- A maradék mazsolát, útifűmaghéjat/chia magot, fahéjat, diót keverd hozzá
- Egy csatos tortaformába formázd bele a tészta felét, és kicsit kinyomkodva töltsd a formába a reszelt almát
- Ezután a tészta másik felét egyengesd el a torta tetejére
- 1-2 órára, de még finomabb, ha egy egész éjszakára hűtőbe teszed
- Készíthetsz hozzá vanília sodót – pl. kókuszliszttel besűrített magtejjel és vaníliával