Autoimmun betegeknek nem ajánlom!
Hozzávalók 3 személyre:
- 70 dkg pritamin paprika (Ismét sikerült kissé fonnyadt, leértékelt paprikát vásárolnom!)
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, vagy kb. egy kávéskanál fokhagyma por
- Só, őrölt bors – ízlés szerint
- 2 db közepes méretű érett paradicsom
- 6 dl kesudió tej, vagy más magtej (Tejek paleo-módra)
- Bazsalikom /csak szárított volt, azt szórtam a legvégén a tetejére!/, citromos kakukkfű, tárkony – ezeket hoztam be a kertből!; ízlés szerint fűszerezz, pl. szárított majoránnával, bazsalikommal
- 1 evőkanál extra szűz olíva olaj (Elhagyható!)
- Reszelt sajt (Elhagyható!)
Elkészítés:
- A pritamin paprikákat kibelezve a magházától – a mosogatásra gondolva az sütőedényt kipapírozva – közepes lángon kb. 20 percig süsd; nyugodtan nézz rá
- A paprikák héját szedd le
- Tedd a turmixgépbe a hámozott sült paprikát, és dobj hozzá nyersen hámozott 2 db paradicsomot – turmixolj!
- Öntsd föl a keveréket 6 dl előzőleg elkészített kesudió tejjel (más magtej is megteszi!)
- Fűszerezz, és keverd át a turmixgéppel a levest
- Locsolj 1 evőkanál olíva olajat a leves tetejére, avagy reszelt sajtot
Meleg levesnek elkészítve – a paradicsomot dobd a forró paprika-magtej keverékbe, kanállal szedd ki és hámozd meg. Amikor a leves langyos, akkor turmixold össze a paradicsommal is, majd ismét forrósítsd fel.
- A tetejét szórd meg lehetőleg friss zöld fűszerekkel vagy reszelt sajttal