Sült paprika – krémleves – hidegen és melegen is kiváló!

paprikaleves

sültpaprikakrémleves1

Autoimmun betegeknek nem ajánlom!

Hozzávalók 3 személyre:

  • 70 dkg pritamin paprika (Ismét sikerült kissé fonnyadt, leértékelt paprikát vásárolnom!)
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, vagy kb. egy kávéskanál fokhagyma por
  • Só, őrölt bors – ízlés szerint
  • 2 db közepes méretű érett paradicsom
  • 6 dl kesudió tej, vagy más magtej (Tejek paleo-módra)
  • Bazsalikom /csak szárított volt, azt szórtam a legvégén a tetejére!/, citromos kakukkfű, tárkony – ezeket hoztam be a kertből!; ízlés szerint fűszerezz, pl. szárított majoránnával, bazsalikommal
  • 1 evőkanál extra szűz olíva olaj (Elhagyható!)
  • Reszelt sajt (Elhagyható!)

Elkészítés:

  • A pritamin paprikákat kibelezve a magházától – a mosogatásra gondolva az sütőedényt kipapírozva – közepes lángon kb. 20 percig süsd; nyugodtan nézz rá
  • A paprikák héját szedd le
  • Tedd a turmixgépbe a hámozott sült paprikát, és dobj hozzá nyersen hámozott 2 db paradicsomot – turmixolj!
  • Öntsd föl a keveréket 6 dl előzőleg elkészített kesudió tejjel (más magtej is megteszi!)
  • Fűszerezz, és keverd át a turmixgéppel a levest
  • Locsolj 1 evőkanál olíva olajat a leves tetejére, avagy reszelt sajtot

Meleg levesnek elkészítve – a paradicsomot dobd a forró  paprika-magtej keverékbe, kanállal szedd ki és hámozd meg. Amikor a leves langyos, akkor turmixold össze a paradicsommal is, majd ismét forrósítsd fel.

  • A tetejét szórd meg lehetőleg friss zöld fűszerekkel vagy reszelt sajttal

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.