Hozzávalók:
- 100 g kókuszliszt (pellet)
- 4 evőkanál durvára darált lenmag, vagy használhatsz lenmaglisztet, esetleg szezámlisztet/spárgalisztet
- 6 db egész tojás
- 2 kávéskanál só
- 1,5 kávéskanál szódabikarbóna
- 6 evőkanál útifűmaghéj, vagy az arra érzékenyeknek chia-mag (BB)
- 4 evőkanál kacsazsír felolvasztva
- Annyi víz, hogy formázható legyen a tészta
Elkészítés:
- A fenti hozzávalókat állítsd össze, majd egy 35 x 28-as, zsírpapírral bélelt tepsibe egyenletesen nyomkodd el kézzel, vagy kis kézi gurulós tészta nyújtóval
- A tészta tetejére a következőt kend: másfél dl sűrű cocomas – elkeverve pár gerezd reszelt fokhagymával, melyet sózd, borsozd ízlés szerint
- Dulano /Lidlben vásárolható/ kockázott sonkát (vagy más jó minőségűt!), vékony karikákra vágott vöröshagymát és reszelt kemény sajtot szórj a tetejére
- 175 fokon, 25-30 percet süsd
- A tészta nem lesz túl vastag és csak a széle fog ropogni!
Aki vastagabb tésztával szereti, az használhat kisebb tepsit!
Szia, gondolod, hogy a Lidl-es Dulano felvägottak besorolhatók a paleoval „ehetö’ kategoriába???
Kedves Szilvi! Kunné Bea receptjét szerkesztettem az oldalamra, de jómagam még nem próbáltam Dulano felvágottat venni. Meg fogom nézni. Azért mertem a receptben hagyni, mert Kunné Beát igényes paleosnak ismerem. BB
Kedves Szilvi és BB!
Tapasztalatom szerint normális áron majdnem csak a fent említett sonka ehető. A lényeg, hogy ne legyen benne szója, amit Németországban már nem tesznek a felvágottba. Ennek a sonkának 90 % körüli a hústartalma (most épp nincs itt előttem, hogy megnézzem) – persze attól még nem biztos, hogy az színhús 🙁 …. Én mindig megnézem, hogy mi az országkód a csomagoláson. A német az jöhet. A magyart sose veszem meg (bocsi, de zöldség-gyümölcsből meg pont fordítva csinálom!!!!)
Freyja