Kunné Bea receptje és fényképe
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 1 egész tojás + 1 evőkanál vízzel keverd el – ebből süss palacsintát
- Tölteléknek darált török mogyoró, mandula, dió, kénmentes mazsola 1-1 arányú keverékét használj. Ezeket egyszerre tedd az aprítógépbe, és daráld le.
- Fűszerek: Fahéj, vanília aroma v. őrlemény, egy evőkanálnyi kakaópor
- 4 kis tojást, fehérje és sárgája egyben – verj fel, mint a piskótát, majd lazán keverd hozzá a darálékot
- A kisült palacsinta lapokat egy kisebb (pl. kompótos) tálkába tedd, a töltelékből először 2 evőkanálnyit tegyél, majd magozott meggyet és 1 evőkanál tölteléket ismét a tetejére
- Ügyesen kötözd össze a batyukat, és 160 fokon 15 percig süsd
Ha kihagyod a gyümölcsöt, és utólag kanalazod hozzá,
akkor 100% paleo lesz a sütemény!