Édes batyu

Kunné Bea receptje és fényképe

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 1 egész tojás + 1 evőkanál vízzel keverd el – ebből süss palacsintát
  • Tölteléknek darált török mogyoró, mandula, dió, kénmentes mazsola 1-1 arányú keverékét használj. Ezeket egyszerre tedd az aprítógépbe, és daráld le.
  • Fűszerek: Fahéj, vanília aroma v. őrlemény, egy evőkanálnyi kakaópor
  • 4 kis tojást, fehérje és sárgája egyben – verj fel, mint a piskótát, majd lazán keverd hozzá a darálékot
  • A kisült palacsinta lapokat egy kisebb (pl. kompótos) tálkába tedd, a töltelékből először 2 evőkanálnyit tegyél, majd magozott meggyet és 1 evőkanál tölteléket ismét a tetejére
  • Ügyesen kötözd össze a batyukat, és 160 fokon 15 percig süsd

Ha kihagyod a gyümölcsöt, és utólag kanalazod hozzá,

akkor 100% paleo lesz a sütemény!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.