Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 25 dkg cukrozatlan kimagozott datolyát turmixolj apró darabokra
- Adagolj hozzá kb. 20 dkg dióvajat, mely 2 evőkanál kakaóval és 3 evőkanál eritrittel lett elkeverve
- Önts a masszához 1 dl magozott őrölt szilvát – gyümölcsvelőt (mélyhűtött is lehet!)
- Vágj bele egy kisebb almát – hámozva, apró darabokban
- Fél citrom leve, 1 kávéskanálnyi vaníliát, 1 kávéskanálnyi kardamont, 1 kávéskanálnyi őrölt fahéjat is keverj a masszába, majd egy folpack-kal kibélelt mélyebb edényben egyengesd el a tésztát
- Keverj el a masszával 2 dl kókuszolajat a későbbi jó dermedés miatt!
- 5 dkg 90%-os csokoládét olvassz fel egy kis kávéval és öntsd a süti tetejére
- Dermedés előtt vagdosd be a tésztát
- Tedd hűtőbe!
A teteje gránátalmával lett meghintve.