Charlotte – barackos, paleos

Charlotte – aA kép a Google images-ről való.

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 3 evőkanál eritrit vagy más paleo édesítő – pl. a TED szerint valamilyen szirup (rizs, tápióka, agave)
  • Fél citrom leve
  • 3 evőkanál nyílgyökérliszt
  • 25 dkg friss vagy mélyhűtött gyümölcs – jelen esetben mélyhűtött sárgabarack
  • Vanília, vagy vanília aroma
  • 2 dl magtejföl – pl. kesutejföl
  • 1 evőkanál gesztenyeliszt + 1 tojás + víz –> a charlotte aljához
  • Kevés zsír vagy jászvaj (ghee)
  • 6 db zselatinlap, vagy 1 zacskó színtelen zselatin, vagy agar-agar 0,5 dl vízzel
  • Gyümölcs

Elkészítés:

  • 10 db tojás fehérjét citromlé és édesítés hozzáadásával verj fel kemény habbá
  • Ebbe a habba nagyon óvatosan – kanállal keverd el – szórásos módszerrel a 3 evőkanál nyílgyökér lisztet
  • Habnyomóval hosszúkás formákat nyomjál ki egy papírozott sütőlapra – kb. 2 dl habot tegyél félre
  • A habcsókokat a legkisebb lángon szárítva süsd meg
  • Végy elő egy kerek formájú sütőlapot (pl. pizza lapot)
  • Helyezz rá állítható tortakarikát
  • Zsírozd ki a pizza lap alját
  • A gesztenyelisztből, a tojásból és vízből süss egy paleocsintát a forma aljára, fordítsd is meg
  • A félig felengedett mélyhűtött gyümölcsöt turmixold össze
  • A magtejfölt alacsony lángon melegítsd fel, és keverd bele a maradék tojásfehérje habot, állandóan keverve főzd át
  • A főzött habot öntsd hozzá a turmixolt gyümölcshöz, a zselatinlapokat kevés vízben olvaszd fel, és szintén öntsd a krémhez –> ezzel a gyümölcskrém elkészült
  • Rétegezz:
    • Alsó paleocsintára önts gyümölcskrémet
    • Erre tegyél habcsókokat
    • Ezt ismét a krém rétege követi
  • A „felépített” tortát tedd hosszabb időre hűtőbe, rövidebb eredményt várva mélyhűtőbe
  • Amikor kiveszed a tortát, akkor a szélére ragaszd fel a maradék habcsókokat
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.