Hozzávalók:
- 10 db tojás
- 3 evőkanál eritrit vagy más paleo édesítő – pl. a TED szerint valamilyen szirup (rizs, tápióka, agave)
- Fél citrom leve
- 3 evőkanál nyílgyökérliszt
- 25 dkg friss vagy mélyhűtött gyümölcs – jelen esetben mélyhűtött sárgabarack
- Vanília, vagy vanília aroma
- 2 dl magtejföl – pl. kesutejföl
- 1 evőkanál gesztenyeliszt + 1 tojás + víz –> a charlotte aljához
- Kevés zsír vagy jászvaj (ghee)
- 6 db zselatinlap, vagy 1 zacskó színtelen zselatin, vagy agar-agar 0,5 dl vízzel
- Gyümölcs
Elkészítés:
- 10 db tojás fehérjét citromlé és édesítés hozzáadásával verj fel kemény habbá
- Ebbe a habba nagyon óvatosan – kanállal keverd el – szórásos módszerrel a 3 evőkanál nyílgyökér lisztet
- Habnyomóval hosszúkás formákat nyomjál ki egy papírozott sütőlapra – kb. 2 dl habot tegyél félre
- A habcsókokat a legkisebb lángon szárítva süsd meg
- Végy elő egy kerek formájú sütőlapot (pl. pizza lapot)
- Helyezz rá állítható tortakarikát
- Zsírozd ki a pizza lap alját
- A gesztenyelisztből, a tojásból és vízből süss egy paleocsintát a forma aljára, fordítsd is meg
- A félig felengedett mélyhűtött gyümölcsöt turmixold össze
- A magtejfölt alacsony lángon melegítsd fel, és keverd bele a maradék tojásfehérje habot, állandóan keverve főzd át
- A főzött habot öntsd hozzá a turmixolt gyümölcshöz, a zselatinlapokat kevés vízben olvaszd fel, és szintén öntsd a krémhez –> ezzel a gyümölcskrém elkészült
- Rétegezz:
- Alsó paleocsintára önts gyümölcskrémet
- Erre tegyél habcsókokat
- Ezt ismét a krém rétege követi
- A „felépített” tortát tedd hosszabb időre hűtőbe, rövidebb eredményt várva mélyhűtőbe
- Amikor kiveszed a tortát, akkor a szélére ragaszd fel a maradék habcsókokat