Hozzávalók:
- 1,5 kg-os karfiol fej (100 Ft/kg-ja kaptam!)
- 25 dkg csirkemell
- Só, őrölt bors, chili por (elhagyható!) – AIP-ban só, borsikafű, kurkuma
- 1 nagy fej vörös hagyma; AIP-ban póréhagyma
- 1 evőkanál zsír
- Víz
Elkészítés:
- A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg
- Tedd egy nagy edénybe, és a karfiolt teljesen ellepő vízben főzd ropogósra – ne legyen túl puha, maradjon még morzsolható állapotban
- Közben egy nagy fej apróra vágott vörös hagymát/póré hagymát zsíron dinsztelj meg egy nagyobb lábosban
- Öntsd le a megfőtt karfiolról a vizet, és villával törd össze minél apróbb szemcsékre
- Borítsd rá a morzsolt karfiolt a dinsztelt hagymára, sózzál és borsozzál ízlés szerint
- A kb. 25 dkg-nyi csíkokra vágott csirkemellet (lehet sertés is!), és kevés zsíron a sózott, borsozott, chilivel megszórt húst süsd meg
- A „rizst” és a húst keverd össze – kész!