„Rizses hús” – karfiolrizzsel

Hozzávalók:

  • 1,5 kg-os karfiol fej (100 Ft/kg-ja kaptam!)
  • 25 dkg csirkemell
  • Só, őrölt bors, chili por (elhagyható!) – AIP-ban só, borsikafű, kurkuma
  • 1 nagy fej vörös hagyma; AIP-ban póréhagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • Víz

Elkészítés:

  • A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg
  • Tedd egy nagy edénybe, és a karfiolt teljesen ellepő vízben főzd ropogósra – ne legyen túl puha, maradjon még morzsolható állapotban
  • Közben egy nagy fej apróra vágott vörös hagymát/póré hagymát zsíron dinsztelj meg egy nagyobb lábosban
  • Öntsd le a megfőtt karfiolról a vizet, és villával törd össze minél apróbb szemcsékre
  • Borítsd rá a morzsolt karfiolt a dinsztelt hagymára, sózzál és borsozzál ízlés szerint
  • A kb. 25 dkg-nyi csíkokra vágott csirkemellet (lehet sertés is!), és kevés zsíron a sózott, borsozott, chilivel megszórt húst süsd meg
  • A „rizst” és a húst keverd össze – kész!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.