Hozzávalók:
- 4 db tojás
- Pizza forma függő – 15-20 dkg kókuszreszelék
- 4 evőkanál nyílgyökér liszt
- Só
- Késhegynyi szódabikarbóna
- 1 evőkanálnyi reszelt cukkini, vagy uborka a tésztába
- 2 evőkanál citrom
- Házi paleo ketchup
- 2 szál újhagyma
- Reszelt uborka – 2 evőkanálnyi
- 10 dkg sonka apróra vágva
- 5 dkg reszelt Cheddar sajt
Elkészítés:
- Keverd össze a tésztát – a kókuszreszelékből, a lisztből, a sóból, a tojásokból, a szódabikarbónából, a citromból, az evőkanálnyi reszelt cukkiniből (uborkából)
- Bélelj ki egy pizza formát sütőpapírral
- Öntsd a formába a tésztát
- A házi paleo ketchuppal öntözd meg az alapot
- Rakj rá – apróra vágott új hagymát, reszelt uborkát, apróra vágott sonkát
- Végül szórd meg kemény sajttal
- A sütési idő: közepes lángon kb. 25 perc
- Egy lapát segítségével átcsúsztathatod egy nagy méretű tálaló tányérra
Nagyon jó ez a recept! Ma kipróbáltam. Először nehéz volt elvonatkoztatni a kókusztól a tésztában, de ahogy tovább ettem egyszerűen elfelejtettem, hogy miből van és felsejlettek a pizza emlékek. :)) Megkóstoltattam a nem paleozó szobatársaimmal, akik totálisan kiakadtak tőle. De azt az egyöntetű véleményt kapta, hogy bár furcsa, ez nem jelenti azt, hogy rossz is. Azt hiszem nekik nem lesz a kedvencük, ellenben velem.
Én még tettem bele fűszereket is! Jól megszórtam (két rétegben) oregánoval és bazsalikommal. De azt tudom, hogyha egyszer végre haza keveredek ebbe az ételbe fog kerülni az a félcsomag pizzafűszer, ami ott áll megbontottan. 🙂 És nem tartom kizártnak, hogy a tésztába keverve sem rontaná el. 🙂
Kedves Dia, A pizza nálunk is nagy sikert aratott 😀 Örülök, hogy ízlett. Nálunk mind a hárman paleozunk, tehát szokva vannak az ízvilághoz. Én – eléggé el nem ítélhető módon – a vendégeimnek is paleos dolgokat készítek 😀 BB Márta