Sütőtök puding

A receptet és a képet Menyhért Mónika küldte

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 30 deka sütőtököt (+ AIP-ban 30 dkg almát) párolj puhára és törd össze villával
  • 2 evőkanál zselatint 1 dl meleg vízben keverj el, utána a még forró sütőtök(-alma) püréhez add hozzá
  • Tegyél a pudingba további édesítőt (Pl.: én 1 púpos mokkáskanálnyi xilitet tettem csak bele!); AIP-ban nem kell további édesítés
  • Illik hozzá még őrölt vanília vagy vaníliaaroma, fahéj, mézeskalács keverék fűszerei pl. csillagánizs – ízlés szerint
  • Kizsírozott, olajozott poharakba öntsd a pudingot, majd, ha megdermed, akkor borítsd ki tányérra
  • Öntsd le a pudingot csokiszósszal, mely nálam: kókuszolaj + kakaó + édesítő –> ez meg fog dermedni; AIP-ban karobpor + kókuszzsír – ezzel leöntheted, édesítésként tehetsz bele glicint.
  • Díszítésnek használj pl. kókuszreszeléket, kókusztejszínt stb.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.