A receptet és a képet Menyhért Mónika küldte
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 30 deka sütőtököt (+ AIP-ban 30 dkg almát) párolj puhára és törd össze villával
- 2 evőkanál zselatint 1 dl meleg vízben keverj el, utána a még forró sütőtök(-alma) püréhez add hozzá
- Tegyél a pudingba további édesítőt (Pl.: én 1 púpos mokkáskanálnyi xilitet tettem csak bele!); AIP-ban nem kell további édesítés
- Illik hozzá még őrölt vanília vagy vaníliaaroma, fahéj, mézeskalács keverék fűszerei pl. csillagánizs – ízlés szerint
- Kizsírozott, olajozott poharakba öntsd a pudingot, majd, ha megdermed, akkor borítsd ki tányérra
- Öntsd le a pudingot csokiszósszal, mely nálam: kókuszolaj + kakaó + édesítő –> ez meg fog dermedni; AIP-ban karobpor + kókuszzsír – ezzel leöntheted, édesítésként tehetsz bele glicint.
- Díszítésnek használj pl. kókuszreszeléket, kókusztejszínt stb.