Guacamole II. – mexicoi saláta

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 2 puha, érett avokádót villával nyomkodj össze (A zöldségesnél a „selejtezett” nagyon érett avokádót szoktam olcsón megvenni!)
  • 1 db citrom levét locsold az avokádóba
  • Csipetnyi sóval, de legalább 2 evőkanál eritrittel (az eritrit édesítő ereje kisebb) keverd össze a masszát; aki a TED szerint étkezik, használhat természetes édesítőként rizs, tápióka szirupot; AIP-ban használj 1 tk. mézet, ami a napi adag vagy glicint.
  • 1 nagyobb darab lila hagymát vágj egészen apróra, és szintén keverd el a salátával
  • Koriander és feketebors magot frissen őrölj meg, és kb. 2 kávéskanálnyit adj az eddigiekhez
  • Friss nagy csokor petrezselymet ollóval vágj egészen apróra, és keverd a krémbe – használhatsz mélyhűtött vagy sózva tartósított petrezselymet is; ez utóbbinál kalkuláld a sózás mértékét
  • Végül keverd össze az egész salátát 1 evőkanálnyi extra szűz olíva olajjal
  • A tálaló tálban a tetejét is locsold meg további olajjal

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.