Szezámmagos mákos ropogós

Ágni görög konyhájából – paleos recept

Ismét öröm ért, mert Ágni felajánlotta paleos receptjeit az oldaláról - megosztásra. Íme az első tőle való recept. Érdemes a kék linkre kattintani, mert a recepthez tartozó további képeket láthattok a blogján eligazításként!

Hozzávalók:

  • 20 dkg őrölt mandula
  • 4 dkg mák
  • 8 dkg szezámmag
  • 3 tojás
  • 2 teáskanál só

Elkészítés:

  •  A fenti összevalókat keverd össze
  • 3 mm vastagságúra nyújtsd ki sütőpapíron – Arra jó vigyázni, hogy a kinyújtott lap mindenhol egyforma vastagságú legyen, tehát ne legyen a széleken vékonyabb és a közepén vastagabb, mert ebben az esetben, amikor a szélek már megpirultak, a közepét még lehetne sütni!
  • 180 fokos előmelegített sütőben elég 13/15 perc sütés
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Szezámmagos mákos ropogós”

  1. Ma csináltam meg, last minute receptként. Este, fáradtan és ráadásul nem is őrölt mandulából. De hihetetlen lett! Nagyon finom, szinte megettem az egész tepsivel. Mindenki csinálja meg, paleos és nem paleos egyaránt! Kellemes ünnepeket kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.