Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 30 dkg mélyhűtött koktélrákot kevés zsír hozzáadásával teflon serpenyőben tegyél oda pirítani
- Alaposan fűszerezd meg: fokhagyma porral, erős paprika porral vagy chilivel, őrölt borssal és sóval
- Levet fog ereszteni a mélyhűtött rák, de addig süsd, pirítsd, míg elfő róla minden lé és a fűszer rápirul a rákokra
- 1 fej jégsalátát (más kedvedre való salátát is használhatsz!) és 1 nagyobb fej lila hagymát vágj fel karikákra -, a salátát keverd össze a lila hagyma karikákkal
- Az egészre borítsd rá a pirított koktélrákot, keverd össze a salátával és a tetejét locsold meg egy kevés olíva olajjal
- Tálaláskor, amennyi részt kiveszel a tányérra, azt locsold meg citrommal és szórd meg xukorral.