Halrúd házilag, paleosan

Hozzávalók:

  • 1 kg heck filé -, ha mélyhűtött, akkor 80 dkg lesz kiolvasztás után a szín hús
  • 1 db – legalább M-es tojás a halrúdba
  • Fél citrom leve
  • Só – kb. 2 dkg
  • Szezámliszt a panírhoz – kb. 6 evőkanállal
  • Őrölt köménymag a panírhoz – legalább 1 evőkanállal
  • Szezámpehely a panírhoz – kb. 3 evőkanállal
  • 2 db tojás a panírhoz

Elkészítés:

  • A mélyhűtött heck filét engedd fel
  • Botmixerrel, vagy turmix géppel pépesítsd
  • Tegyél a pépbe 1 db tojást és kb. 10 dkg nyílgyökérlisztet, vagy alacsony szénhidrát tartalmú NaturCookta tápióka lisztet
  • Keverj a pépbe fél citrom levet és egy nagyobb tojást, sót, és öntsd a masszát egy zsírpapírral kibélelt mély tepsibe – a „tészta” vastagsága kb. 1,5-2 cm lesz!
  • Alacsony lángon – inkább szárítva – süsd a halpépet kb. 45-60 percig – Nézz rá!!!
  • Akkor készült el a halrúd anyaga, amikor a pép átsült, összeállt – Nem kell megbarnulnia!
  • Egy tálcára borítsd ki a megsült alapot, és vágd fel kb. 2,5 x 1 cm-es rudakra
  • Szezámlisztet keverj össze bőséges mennyiségben őrölt köménymaggal, és ezt szórd rá a halrudakra; majd forgasd meg a rudakat, és a másik oldalát is szórd meg bőségesen a liszttel
  • Kétféle módon sütheted ki a rudakat:
  1. Tojásban megforgatod, és teflonban kevés zsíron mindkét oldalát aranybarnára sütöd
  2. Tojásban és szezámpehelyben forgatod meg, és teflonban kevés zsíron mindkét oldalát aranybarnára sütöd

Paleo tartárral kínáltam.

Mélyhűtőbe elrakható későbbi felhasználásra!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.