Krumplis pogácsa – különleges tálalással

Krumplis pogácsa

Hozzávalók:

  • Kb. 30 dkg batáta (Helyettesíthető paszternákkal, csicsókával, sütőtökkel is!)
  • 20 dkg mandula liszt (pellet)
  • 20 dkg őrölt mandula vagy őrölt dió – helyettesíthető szezámliszttel vagy őrölt szezámmal (Ma mandulával készítettem, de meggyőződésem, hogy nekem a szezámos ízlene jobban! -, amennyiben szezámmal készíted, akkor ne felejts el bőségesen őrölt köménymagot a tésztába szórni!)
  • 1 púpozott evőkanál zsír
  • 3-4 tojás – méretfüggő!
  • Ha szükséges – némi víz
  • Só – ízlés szerint, de legalább egy evőkanállal
  • 2 dkg szódabikarbóna – Jól írtam, nem késhegynyi, hanem ez egy lapos evőkanál tartalma!
  • Fél citrom leve, vagy fél evőkanálnyi aszkorbinsav
  • 1 db tojás a pogácsák kenéséhez

Elkészítés:

  • A „krumpli”-nak valót főzd meg puhára, és törd össze
  • Keverd össze a fenti hozzávalókat, és alaposan dolgozd át, ha lehetséges, akkor egy csavaros dagasztófejjel
  • Szaggass pogácsákat, és kenőtollal az elkevert 1 db tojással kend meg a pogácsák tetejét, melyeket előtte villával barázdáld
  • Előmelegített sütőben süsd a tésztát kb. 25-30 percig – közepes lángon; ja kész, tedd tálba

Különleges tálalás pl. vendégséghez:

Az alábbi képen a pogácsákon kívül a következőket látod:

    • Nyers füstölt lazacfilé
    • Kemény sajtok: Grana Padano, Gouda (határeset!), Cheddar
    • Házi májas karikák
    • Zöld paprika karikák
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.