Békési cigánka salátával

Hozzávalók és elkészítés egyben – 2-3 főre:

  • Egy készen vásárolt házi – kb. 30 dkg-os „békési cigánkát” – összetevői: kolbász, tojás, máj, mindez bélbe töltve – süss ki
  • A mellékelt képen lévő cigánka még újra lesz sütve, és a belseje egy kicsit jobban szétnyomkodva.

CIGÁNYKA – CIGÁNKA

Talán a legspeciálisabb csabai disznótoros étel. Nevét onnan kapta, hogy a 19. században még a májat el nem fogyasztó csabai gazdák a kolduló cigány asszonyoknak (cigánka) adták. Majd később rájöttek: ha a májat megdaráljál, hozzáadnak azonos mennyiségű bekevert kolbászhúst, egy tojást, kevés abált szalonnát, apróra vágott vöröshagymát, esetleg egy kevés főtt rizst, ezt összekeverik és a tölteléket a háj hártyájába tekerve, göngyölve töltött káposzta nagyságú, de laposabb táskákat készítenek. Ezeket zsiradékban kisütik és hagymás tört krumplival csodálatos étel.

Rizs nélküli változatot is lehet vásárolni!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.