Hozzávalók és elkészítés egyben:
-
- Kb. fél kg csirkemellet vágj fel csíkokra és
- Fűszerezd: sóval, őrölt borssal, gyömbérporral, vagy reszelt gyömbérrel; AIP-ban sóval, gyömbérrel, és önts rá egy kevés kesudió tejet vagy más magtejet – AIP-ban kókusztejet; a pácban hagyd állni a csirkét minimum fél órát, de minél hosszabb az idő – akár egy éjszaka -, annál jobb.
- Kb. 50-75 dkg sütőtököt vágj fel hosszúkás csíkokra, vagy vékony kerek lapokra.
- 1 nagy fej vörös hagymát tisztíts meg, és vágd karikákra; AIP-ban póréhagymát.
- Egy kevés sóval szórd meg.
- A fenti két hozzávalót kb. 1 evőkanál zsír hozzáadásával pírítsd, és párold a saját levében, amit a sózás miatt fog engedni, közben kevergesd.
- A már puhulni kezdő sütőtök-hagyma alapra öntsd rá a páclével együtt a csirkemell csíkokat.
- Az egészet főzd puhára.
- Készíts 2 dl magtejfölt – pl. kesudió tejfölt, és azzal öntsd fel az ételt; AIP-ban kókusztejszínt locsolj rá.
- Kb. fél kg csirkemellet vágj fel csíkokra és