Gyümölcsös mandulakrémes

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 5 evőkanál gesztenyeliszt
  • Stevia (legalább késhegynyi)
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 kávéskanál citromlé, vagy 1 kávéskanál aszkorbinsav
  • 20 dkg őrölt mandula
  • 2 db avokádó
  • Eritrit vagy stevia ízlés szerint
  • Friss gyümölcsök: idény szerint pl. alma, mandarin, narancs, kiwi
  • 1.5  citrom leve
  • Kevés zsír és valamilyen liszt a sütőformához

Elkészítés:

  • A piskótához a 6 db tojást egyben habosítsd fel – az állaga folyós lesz, de kissé habos
  • Ebbe szórj bele 5 evőkanál gesztenyelisztet és steviát
  • Egy 24 cm átmérőjű csatos formát zsírozz ki, és szórj bele vagy valamilyen őrölt magot vagy bármilyen maglisztet, hogy majd sütésnél a torta ne ragadjon a falához
  • A folyós tésztát öntsd a formába, és előmelegített sütőben – kb. 20 perc alatt süsd meg
  • A 20 dkg őrölt mandulát keverd el turmixgépben 2 nagyon érett avokádóval – az így keletkezett krémbe ízlés szerint tegyél édesítést és fél citrom levét
  • A csatos formából ne vedd ki a tésztát, hanem amikor a tészta már legfeljebb langyos, akkor kend rá a mandulás-avokádós krémet
  • A krémes tetejét – fantáziád szerint – díszítsd nyers gyümölcsökkel, és locsold meg az egész tetejét egy egész citrommal; Ez kell az íze miatt is és azért is, hogy a gyümölcsök, különösen az alma ne barnuljon meg, ne oxidálódjon!
  • A tortát hűtsd ki, hogy a krém és a gyümölcsök összeérjenek

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.