Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 5 evőkanál gesztenyeliszt
- Stevia (legalább késhegynyi)
- Késhegynyi szódabikarbóna
- 2 kávéskanál citromlé, vagy 1 kávéskanál aszkorbinsav
- 20 dkg őrölt mandula
- 2 db avokádó
- Eritrit vagy stevia ízlés szerint
- Friss gyümölcsök: idény szerint pl. alma, mandarin, narancs, kiwi
- 1.5 citrom leve
- Kevés zsír és valamilyen liszt a sütőformához
Elkészítés:
- A piskótához a 6 db tojást egyben habosítsd fel – az állaga folyós lesz, de kissé habos
- Ebbe szórj bele 5 evőkanál gesztenyelisztet és steviát
- Egy 24 cm átmérőjű csatos formát zsírozz ki, és szórj bele vagy valamilyen őrölt magot vagy bármilyen maglisztet, hogy majd sütésnél a torta ne ragadjon a falához
- A folyós tésztát öntsd a formába, és előmelegített sütőben – kb. 20 perc alatt süsd meg
- A 20 dkg őrölt mandulát keverd el turmixgépben 2 nagyon érett avokádóval – az így keletkezett krémbe ízlés szerint tegyél édesítést és fél citrom levét
- A csatos formából ne vedd ki a tésztát, hanem amikor a tészta már legfeljebb langyos, akkor kend rá a mandulás-avokádós krémet
- A krémes tetejét – fantáziád szerint – díszítsd nyers gyümölcsökkel, és locsold meg az egész tetejét egy egész citrommal; Ez kell az íze miatt is és azért is, hogy a gyümölcsök, különösen az alma ne barnuljon meg, ne oxidálódjon!
- A tortát hűtsd ki, hogy a krém és a gyümölcsök összeérjenek